Torsdagens obligationer: Slingrende rentefald

Sammen med den tiårige toneangivende tyske rente, som i løbet af torsdagen nåede et rekordlavt niveau, slingrede den danske rente lettere usikkert med på rentefaldet.

Ved lukningen havde renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation nået 0,26 pct., som var 5 basispoint lavere end slutniveauet onsdag aften.

Undervejs sås en rente på 0,28 pct. kort efter åbningen, på 0,27 pct. ved middagstid og på 0,25 pct. sidst på eftermiddagen.

Den tilsvarende tyske rente passerede i løbet af dagen 0,028 pct., som er det laveste renteniveau siden 1989, da Bloomberg begyndte at registrere data for den tyske renteudvikling. Ved dansk lukketid var den toneangivende tyske rente 0,032 pct.

Også den spanske rente nåede ned i et niveau på 1,39 pct., som var rekordlavt - om end dog kun set over for de seneste tre måneder. Ved danske lukketid noteredes den spanske rente til 1,416 pct.

Chefen for den europæiske centralbank, Mario Draghi, benyttede i en tale i Bruxelles torsdag formiddag lejeligheden til igen at opfordre de europæiske regeringer til at foretage sig det nødvendige for at bringe økonomien tilbage i vækstsporet efter flere år med svag økonomisk udvikling.

I USA var er makroøkonomiske højdepunkt den ugentlige statistik over nytilmeldte ledige, som viste en positivt overraskende tilgang på 264.000. Økonomerne havde ifølge Bloomberg ventet at 270.000 nye ledige amerikanere.