Torsdagens obligationer: Rentestigninger gik i sig selv efter frokost

Rentestigninger i den første halvdel af dagen på Europas marked for statsobligationer blev udjævnet i eftermiddagens løb.

Læs mere
Fold sammen

Investorerne startede dagen med at sende penge mod aktiemarkedet og trække dem ud af obligationer, hvilket førte til stigende renter blandt de europæiske statsobligationer. Men stemningen vendte på rentemarkedet, på trods af at aktierne på de fleste børser holdt fast i stigningerne.

Herhjemme lukkede renten på det toneangivende tiårige papir med udløb i november 2027 i 0,46 pct., hvilket var det samme som onsdag ved lukketid. Renten nåede at stige 2 basispoint til 0,48 pct., inden humøret vendte. Samme tendens var afspejlet i statsrenterne i Tyskland, Holland og Frankrig, som endda endte med rentefald.

På nøgletalfronten var der vigtige data fra begge sider af Atlanten.

I Storbritannien viste detailsalget sig en anelse stærkere i oktober end ventet, men der var stadig tale om et lavere salg end i oktober 2016 i den brexit-ramte økonomi.

- Briterne oplever i øjeblikket, at inflationen stiger hurtigere end lønningerne. Det rammer købekraften, og det har allerede ramt privatforbruget negativt, skriver Sydbank i en kommentar.

Eurozonens inflation i forbrugerpriserne var som ventet på 1,4 pct. i oktober, hvilket også var facit i flash-estimatet for måneden. Inflationen aftager dog, da samme tal var på 1,5 pct. i september.

Fra USA viste industriproduktionen overraskende god udvikling, men der var flere nytilmeldte ledige end ventet, og Philadelphia Fed-indekset for november faldt mere end forudset ifølge Bloombergs estimat.