Torsdagens obligationer: Rentestigningen forduftede og endte med fald

Hen over eftermiddagen gik den optimistiske stemning på de europæiske aktiemarkeder lidt ned i gear, og i takt hermed forduftede middagstimernes rentestigning.

Ved lukketid lå renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation på 0,32 pct., som var 1 basispoint lavere end onsdagens lukkeniveau og 2 basispoint lavere end ved handelsstart torsdag.

Omkring middagstid torsdag var renten oppe i 0,37 pct. inspireret af blandt andet formiddagens nøgletal for udviklingen i tyske fabriksordrer, som viste en stigning på 2,6 pct. på månedsbasis, mens der var ventet en fremgang på 1,1 pct. ifølge estimater fra Bloomberg News.

Men eftermiddagen bød på mere tvetydige nøgletal fra USA.

Tilgangen af nytilmeldte ledige på 231.000 var over det ventede antal på 225.000 ifølge Bloomberg News. Og ADP-rapporten over udviklingen på det private jobmarked viste en skuffende stigning på 177.000 nye job mod en ventet stigning på 190.000 nye job.

PMI Service-indekset holdt sig i den endelige udgave til det foreløbige indeks på 56,5 i juni, mens ISM Service-indekset steg til 59,1 mod et ventet fald til 58,3.

Ugens største makrobegivenheder ventes fredag med nye amerikansk-kinesiske toldsatser og den officielle amerikanske arbejdsmarkedsrapport for juni.