Torsdagens obligationer: Renten tog stort hop op efter Trumps triumf

På de internationale obligationsmarkeder var der torsdag anselige rentehop som reaktionen på, at Donald Trump er blevet udpeget som USA's næste præsident.

Foto: BRENDAN MCDERMID. Arkivfoto. På de internationale obligationsmarkeder var der torsdag anselige rentehop som reaktionen på, at Donald Trump er blevet udpeget som USA's næste præsident.
Læs mere
Fold sammen

Det gjaldt også på det danske marked, hvor det toneangivende tiårige statspapir torsdag lukkede med et hop på 13 basispoint fra onsdagens rente på 0,23 pct. til 0,35 pct.

- Det er en refleksion af en "reprisning" af, hvilken økonomisk politik, USA kommer til at føre. Det eneste, vi ved om den finanspolitik, som Donald Trump vil føre, er, at den er markant underfinansieret, siger Niels From, der er global analysechef i Nordea, til Ritzau Finans.

Han henviser til, at Donald Trump har annonceret, at han vil bruge 1000 mia. dollar på infrastruktur, og at der er beregninger, der estimerer, at Trumps finanspolitik dermed er underfinansieret med, hvad der svarer til 50-55 pct. af USA's bruttonationalprodukt.

- Derfor skal der udstedes en masse obligationer, og der bliver sat gang i det offentlige forbrug. Det gør, at obligationsforventningerne bliver skubbet opad. Og derfor stiger renterne, forklarer Niels From.

Havde Hillary Clinton vundet valget, havde man ifølge Nordea-analytikeren formentlig kunne se frem til en økonomisk politik meget lig den, som Barack Obama har ført.