Torsdagens obligationer: Renten tabte pusten men gik alligevel lidt op

Aktie- valutahandel i Danske Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

. Rentestigningerne på det danske obligationsmarked tabte lidt af pusten torsdag eftermiddag, hvor renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede i 0,49 pct. eller 2 basispoint højere end onsdag.

Fra morgenstunden var renten ellers steget 3 basispoint, og det niveau blev der holdt fast i til omkring middagstid, hvorefter det gik roligt nedad for rentekurven. Stabiliseringen af renteniveauet skete uden påvirkning fra makronyheder, ligesom der heller ikke var taler til at påvirke renteudviklingen.

Det var der til gengæld onsdag, hvor Peter Praet, rådsmedlem og cheføkonom i Den Europæiske Centralbank, udtrykte klar tiltro til, at den europæiske inflation er på vej tilbage mod centralbankens målsætning på trods af de seneste vækstskuffelser.

- Markederne bed især mærke i, at Praet signalerede, at ECB på næste uges rentemøde vil tage stilling til, om der er sket tilstrækkelige fremskridt til, at ECB kan afvikle opkøbsprogrammet, siger senioranalytiker Tommy Steg fra Jyske Bank.

I det store perspektiv er det dog ikke tidspunktet for den formelle beslutning, og om den falder i juni eller juli, der er afgørende, men snarere indholdet af beslutningen, påpeger senioranalytikeren.

- Her har vores holdning gennem lang tid været, at ECB kommer med en sidste lille forlængelse af opkøbene i fjerde kvartal - med endnu en halvering af opkøbsomfanget - så QE-programmet vil være afsluttet ved årsskiftet.

- Herefter kan den første renteforhøjelse på 15 basispoint blive en realitet i juni 2019, siger Tommy Steg.

Torsdagens eneste nævneværdige nøgletal kom fra USA i form af antallet af nytilmeldte ledige i sidste uge, der udviklede sig værre end forudset, da 222.000 amerikanske meldte sig som førstegangsledige mod ventet 220.000 ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS