Torsdagens obligationer: Renten når laveste niveau i syv uger

Uroen om Nordkorea spillede igen en rolle på obligationsmarkedet torsdag, hvor investorerne fortsatte med at søge i sikkerhed i de rentebærende papirer på bekostning af aktier.

Læs mere
Fold sammen

Samtidig var eftermiddagens amerikanske nøgletal godt nyt for dem, der regner med, at det vil vare et stykke tid endnu, før den amerikanske centralbank, Federal Reserve, igen strammer sin pengepolitik.

Antallet af nytilmeldte ledige var højere end ventet i sidste uge, og samtidig var inflationen i producentpriserne lavere end forudset ifølge Bloomberg News. Faktisk blev det til et prisfald på månedsbasis på 0,1 pct., mens økonomer havde ventet en tilsvarende stigning ifølge Bloomberg.

 

Dermed fik investorerne endnu en grund til at tro på en afdæmpet Federal Reserve i den kommende tid. En anden grund leverede chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i New York, William Dudley, ud på eftermiddagen, da han erkendte, at det vil tage et stykke tid, før inflationen når målsætningen på 2 pct.

 

Den tiårige danske rente lukkede i 0,54 pct. - et fald på 2 basispoint fra onsdag.

Faldet fulgte et rentefald på 6 basispoint onsdag, hvor en verbal trussel fra Donald Trump mod Nordkorea skabte usikkerhed på de finansielle markeder.