Torsdagens obligationer: Renten klatrede op efter USA-møde

Renten på den tiårige danske statsobligation kravlede i løbet af torsdagen op i 0,66 pct. og sluttede dermed 6 basispoint højere end lukkeniveauet onsdag og 3 basispoint højere end åbningsrenten torsdag morgen.

Læs mere
Fold sammen

Handlen var inspireret af onsdagens meget lidt overraskende møde i den amerikansk centralbank, Federal Reserve, der holdt styringsrenten uændret, men som også holdt døren åben for en snarlig renteforhøjelse. Centralbanken vurderer, at den nuværende opbremsning i den amerikanske økonomi er af forbigående karakter.

Reaktionen på mødet er - uanset målemetoden - en stigning i sandsynligheden for en renteforhøjelse i juni.

Formiddagen bød på tal for detailsalget i eurozonen, der gik frem med 0,3 pct. i marts i forhold til måneden før ifølge Eurostat. Udviklingen var dermed bedre end ventet, da der var forudset en fremgang på 0,1 pct. ifølge en rundspørge fra Bloomberg News.

Torsdag eftermiddag viste amerikanske nøgletal en mindre end ventet tilgang af nytilmeldte ledige i sidste uge og en større stigning end ventet i ordrerne på varige goder. Men udviklingen i fabriksordrerne steg kun halvt så meget som estimeret.

Fredag promeneres den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for april, hvor der ifølge Bloomberg ventes en stigning i antallet af job uden for landbruget på 190.000 og en stigning i arbejdsløsheden til 4,6 pct. fra 4,5 pct. marts.

Søndag byder på den afsluttende runde af det franske valg. Men her er markedet ifølge Nordea efterhånden så sikker på sejr til den midtsøgende, EU-positive Emmanuel Macron, at der næppe er udsigt til mærkbar reaktion, når spændingen udløses.