Torsdagens obligationer: Renten højere op til arbejdsmarkedsrapport

Torsdag steg renterne pænt i Europa og også i Danmark. Den toneangivende tiårige danske rente endte i 0,40 pct.

Læs mere
Fold sammen

Det svarer til en stigning på 5 basispoint fra lukketid onsdag.

Tendensen var den samme ude i Europa og i USA. Den tiårige rente i Tyskland og Frankrig lå ved dansk lukketid omkring 5 basispoint højere.

Onsdag kom der igen stærke økonomiske data - blandt andet i form af ADP-rapporten over det amerikanske arbejdsmarked - fra USA. Torsdag var nøgletalsbuketten også overvejende rosenrød - kun det ugentlige arbejdsløshedstal - nytilmeldte ledige - skuffede en smule.

Det har underbygget markedets tro på, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil hæve renten på sit rentemøde 14. december. Målt på fed fund-futures ser markedet en sandsynlighed på 100 pct. for et renteløft på 0,25 pct.point til december.

FREDAGENS JOBRAPPORT HAR MINDRE BETYDNING END ELLERS

Fredag kommer et af de normalt vigtigste nøgletal - arbejdsmarkedsrapporten for november. Denne gang har den dog nok ikke samme betydning som normalt.

- Fredagens jobrapport er knapt så vigtig som normalt, vurderer cheføkonom i Sydbank Jacob Graven.

Det skyldes primært, at den amerikanske centralbank efter alt at dømme med sikkerhed vil hæve renten den 14. december ? uanset hvad jobrapporten viser.

- Samtidig er der andre forhold, som i øjeblikket optager investorernes opmærksomhed. Det er blandt andet søndagens folkeafstemning i Italien, udmeldinger om Trumps kommende politik og rentemødet i Den Europæiske Centralbank (ECB) torsdag i næste uge, anfører han.

Han erkender dog, at en meget svag jobrapport helt uden jobvækst og med kraftigt faldende lønstigninger kan så tvivl om Federal Reserves renteforhøjelse den 14. december og presse obligationsrenterne og dollarkursen ned.

Det udfald vurderer cheføkonomen dog som usandsynligt.

I følge Bloomberg News ventes der blandt økonomerne 180.000 nye jobs uden for landbruget i november mod 161.000 i oktober.