Torsdagens obligationer: Renten faldt til ro igen

Efter at have flirtet med et renteniveau over 0,75 pct. ved middagstid torsdag faldt renten på den danske tiårige toneangivende statsobligation lidt til ro igen i eftermiddagens handel og sluttede dagen i 0,73 pct. som var uændret i forhold til torsdag morgen men 1 basispoint højere end onsdagens lukkeniveau.

 

Dermed synes der fortsat at være liv i rentestigning, der har præget den seneste uge.Torsdag i sidste uge var renten nede i 0,60 pct.

Dagen bød på flere nøgletal fra på eurozonen og USA.

Formiddagens reviderede tal for aktiviteten i fremstillingsindustrien, PMI, fra alle de store lande i Europa var opgjort til 59,6, eller det samme som i den første opgørelse og på linje med, hvad økonomerne ifølge Bloomberg havde ventet.

Senere torsdag fulgte den ugentlige opgørelse over antallet af nye ledige i USA, som blev på 230.000 mod en ventet tilgang på 233.000 nye ledige.

Efterfølgende viste ISM-opgørelsen for aktiviteten i den amerikanske industrien i januar og data for anlægsinvesteringerne måneden før større fremgang en ventet.

Men derudover var dagen også præget af forventninger til fredagens officielle amerikanske jobrapport, som ventes at afsløre en jobskabelse uden for landbruget på 180.000 nye job i januar.