Torsdagens obligationer: Renten faldt efter rentereferat

Det danske obligationsmarked var torsdag præget af rentefald efter offentliggørelsen af referatet fra det seneste rentemøde i Den Europæiske Centralbank (ECB).

ECB luftede på rentemødet i slutningen af april stigende bekymring og usikkerhed på vegne af euroområdet og pegede på protektionisme som en hovedårsag.

Det fremgår af referatet fra mødet, der er offentliggjort torsdag eftermiddag.

- Der var bred enighed om, at usikkerheden omkring fremtidsudsigterne er øget, i og med at risici relateret til globale faktorer, herunder truslen fra større protektionisme, er blevet mere prominent og berettiger til større opmærksomhed, lyder det i en note fra mødereferatet ifølge Bloomberg News.

Trods den øgede usikkerhed var der på rentemødet dog også enighed om, at der ikke er ændret ved tilliden til den underliggende styrke i euroområdets økonomi, ligesom der stadig er tiltro til at nå centralbankens inflationsmål.

Torsdag eftermiddag overraskede tal for antallet af nye ledige i sidste uge og salget af eksisterende boliger i april desuden negativt.

I USA satte Donald Trump desuden scenen til rentefald, efter han annoncerede, at det planlagte møde med Nordkoreas leder er blevet aflyst. Det sendte torsdag eftermiddag renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation ned med tre basispoint til 2,96 pct.

Renten på den tiårige danske statsobligation lukkede torsdag i 0,49 pct., hvilket var tre basispoint lavere end niveauet ved dansk lukketid onsdag.