Torsdagens obligationer: Renteløft holdt ved trods aktiekollaps

Efter en lidt lavere start vendte de danske statsrenter på en tallerken ud på formiddagen torsdag, og den udvikling holdt ved dagen ud, så det hele i stedet endte med let stigende renter.

Læs mere
Fold sammen

Udviklingen spejlede bevægelserne på aktiemarkedet, hvor der også var små fald til at starte med, hvilket fik kanaliseret nogle penge over i obligationerne med stigende kurser og faldende renter til følge.

Siden opstod der dog noget mere risikovillighed blandt aktierne, hvor der ved middagstid var klar overvægt af grønne aktier, så der igen blev hevet penge ud af obligationsmarkedet og over i aktierne. Et tungt dyk aller sidst på dagen gav dog et samlet fald til aktierne, men det nåede ikke at sætte sig i rentemarkedet.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation steg med 3 basispoint til knap 0,41 pct.

Fra nøgletalsfronten var der sidst på formiddagen nyt fra Eurostat, der serverede tal for industriproduktionen i eurozonen i marts. Det var umiddelbart skuffende læsning, idet produktionen faldt med 0,8 pct. i årets tredje måned sammenlignet med februar.

Økonomerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet en helt flad udvikling.

På årsbasis steg industriproduktionen med 0,2 pct. mod en ventet stigning på 0,9 pct. blandt økonomerne.

Højdepunktet i USA torsdag var den ugentlige statistik over nytilmeldte ledige. Den skuffede ved at vise, at 294.000 amerikanere stillede sig op i arbejdsløshedskøen for første gang i sidste uge mod ventet 270.000 blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

/ritzau/FINANS