Torsdagens obligationer: Rentehop blev vendt på hovedet

Et løft i renterne midt på dagen blev gradvist afviklet, og slutstatus på de europæiske obligationer var små rentefald over stort set hele linjen torsdag.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede i 0,35 pct., hvilket er lidt mere end 1 basispoints fald i forhold til lukkeniveauet onsdag eftermiddag.

Dagen startede med en stillingtagen til referatet fra seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, som blev offentliggjort onsdag aften. Teksten fra decembermødet, hvor renten blev hævet for anden gang på ti år, afslørede tvivl om bankens fremtidige pengepolitik. Det skyldes især usikkerhed om, hvilken økonomisk politik, Donald Trump, vil føre, når han rykker ind i Det Hvide Hus senere på måneden.

Da centralbanken hævede renten i december, indikerede medlemmerne af centralbankens rentekomité tre renteforhøjelser i 2017, men uvisheden om den økonomiske politik betyder, at medlemmerne er usikre på, hvordan pengepolitikken skal skæres i år. Efter mødet faldt de amerikanske renter natten til torsdag, men en del af faldet er siden blevet udlignet.

Fra nøgletalsfronten kunne investorerne blandt andet tygge på nyt fra arbejdsmarkedet i form af ADP-rapporten over det private jobmarked. Rapporten skuffede en anelse.

Investorerne kunne også nærstuderede både PMI- og ISM-tal for den amerikanske servicesektor i december. Førstnævnte faldt mindre end ventet. Mens indkøbschefers indeks over aktiviteten i servicesektoren, ISM, ikke faldt som ventet.