Torsdagens obligationer: Rentefald op mod årets sidste handelsdag

Det danske obligationsmarked faldt på årets næstsidste handelsdag. Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte 3 basispoint lavere end onsdag - i en rente på 0,28 pct.

Og skuede man ud i Europa, var tendensen den samme med rentefald, hvor eksempelvis den tyske pendant vendte snuden ned med 2 basispoint til 0,17 pct.

Renten fik et lille nøk ned, efter at amerikanske nøgletal landede torsdag eftermiddag. Antallet af nytilmeldte ledige i sidste uge landede på 265.000, hvilket var lig det ventede. Ifølge Sydbank er det et lavt niveau, hvilket signalerer et stærkt arbejdsmarked.

I årets løb har der været tale om et ganske markant rentefald, da renten ved nytårstide sidste år lå i underkanten af 0,92 pct. Men siden september har rentestigningen dog været markant, da renten i september bundede i minus 0,05 pct.

Torsdag kom der også tal for de amerikanske engroslagre, der steg mere end ventet med 0,9 pct. i den foreløbige opgørelse for november. Konsensus var en stigningstakt på 0,2 pct. ifølge Bloomberg News.

Opgørelsen for oktober blev revideret til et fald på 0,1 pct. fra tidligere rapporteret et fald på 0,4 pct.

Fredag rundes året af med et enkelt amerikansk nøgletal. Der er tale om Chicago PMI for december.