Torsdagens obligationer: Nøgletal sendte renten ned med et par point

En stribe af udenlandske makronyheder var torsdag med til at afføde rentefald på obligationsmarkedet herhjemme, hvor renten på den tiårige danske statsobligation sluttede på 0,58 pct., hvilket var 2 basispoint under onsdagens slutniveau.

Billedet med rentefald gjorde sig gældende i langt størstedelen af den europæiske handel med statspapirer, og det samme var tilfældet i USA, hvor renterne strøg tilbage oven på de nøgletal, som tikkede ind i løbet af dagen.

 

På den amerikanske side af Atlanterhavet kom der til at starte med sidste uges opgørelse over nytilmeldte ledige, og den faldt ud til den positive side, da "blot" 240.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige mod de forventede 243.000 nye ledige ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

 

Senere var der ligeledes positive overraskelser at hente i den seneste opgørelse over den amerikanske ordreindgang på varige forbrugsgoder samt de amerikanske indkøbschefers syn på servicesektoren - målt ved PMI Service - mens de amerikanske fabriksordrer steg som ventet i den seneste optælling.

Til gengæld skuffede de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i servicesektoren, ISM non-manufacturing, ved at falde mere end ventet.

Tilbage på den europæiske side af Atlanterhavet valgte den britiske centralbank, Bank of England, desuden at fastholde sin nuværende pengepolitik på et fortsat lempeligt niveau.