Torsdagens obligationer: Nøgletal lettede trykket på renten

Positive amerikanske nøgletal betød torsdag, at den toneangivende rente ikke blev gravet helt så langt ned, som det tydede på tidligere på dagen.

Renten på den tiårige danske statsobligation endte med et fald på 2 basispoint til 0,62 pct. i forhold til børslukketid onsdag. I løbet af dagen var den dog nede at vende i 0,58 pct.

Men så tikkede et par nøgletal ind fra USA. Først var antallet af nye ledige i arbejdsløshedskøen ikke så højt som ventet. 232.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge, og det var færre end de 240.000 nye ledige som økonomerne havde estimeret ifølge Bloomberg News.

Antallet af fortsat ledige faldt samtidig til 1,90 mio. mod estimeret 1,95 mio. og 1,92 mio. ugen tidligere.

Også erhvervslivets aktivitetsindeks fra Federal Reserve Bank of Philadelphia for maj var en overraskelse - endda en meget positiv af slagsen. Det steg nemlig til 38,8, hvor økonomerne havde set et fald til 18,5 fra 22,0 måneden før.

Til gengæld skuffede det sidste væsentlige nøgletal, ledende indikatorer, en smule ved at stige 0,3 pct. mod forventningen om 0,4 pct.

Det er stormvejret om Donald Trump, der blandt andet har rejst tvivl hos investorerne om, hvorvidt han kan komme igennem med sine bebudede skattelettelser.

Usikkerheden medvirkede onsdag til kraftige fald, hvor renten på den toneangivende tiårige T-bond sluttede i 2,22 pct. efter et fald på 10 basispoint, og siden faldt renten yderligere i Tokyo. Torsdag ved dansk lukketid var den dog tilbage i 2,22 pct.