Torsdagens obligationer: Nervøse investorer sendte renten lidt ned

Foto: Christian Als

Investorerne søgte atter mod mere sikre papirer, og det trykkede renterne ned i både Danmark og Tyskland. Endnu engang var det den verserende handelskonflikt mellem USA og mere eller mindre resten af verden, der var med til at sætte en dæmper på risikoappetitten på markederne.

Derudover var en svag italiensk auktion, hvor der ikke var stor interesse for fem- og tiårige statsobligationer, også medvirkende til at investorerne søgte mod mere sikre havne.

- Det er nogle nervøse investorer, der frygter for de næste skridt i de globale handelsspændinger, og der var ikke stor interesse i de italienske statsobligationer. Investorerne søger mod mere sikre havne, siger Morten Hassing Povlsen, der er rentestrateg i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte i 0,33 pct. eller 1 basispoint lavere end lukkeniveauet onsdag.

Den samme tendens gjorde sig gældende i Tyskland, hvor renten på den tiårige statsobligation faldt 2 basispoint fra dagens højeste niveau, der var 0,33 pct.

Fra eurozonen fik investorerne tal fra tillidsindikatorerne, der faldt mindre end ventet. Den samlede økonomiske tillidsindikator for eurozonen faldt i juni til 112,3 fra 112,5 måneden før. Økonomerne havde ventet en tilbagegang til 112,0 ifølge et estimat fra Bloomberg.

- Nøgletallene understøtter, at det økonomiske vækstmomentum er aftagende, det er ikke lavt, men vi har set toppen, siger Morten Hassing Povlsen.

Fra Tyskland kom der inflationstal, der landede helt som ventet. Inflationen i forbrugerpriserne var i den foreløbige opgørelse på 2,1 pct. på for juni målt på årsbasis.

Fra USA kom både BNP tal og tallet for nytilmeldte ledige. Førstnævnte voksede lidt svagere end ventet og endte på 2,0 pct. i første kvartal af 2018 i forhold til første kvartal 2017 opgjort i annualiserede tal. Økonomerne adspurgt af Bloomberg News ventede en vækstrate på 2,2 pct.

Samtidig meldte 227.000 sig som førstegangsledige i sidste uge, hvor økonomerne ventede 220.000 personer.

/ritzau/FINANS

Jacob Zacher Poulsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk