Torsdagens obligationer: Mest skvulp i middelhavsrenterne

Et lille rentefald fra morgenstunden torsdag på 1 basispoint blev udlignet allerede ved middagstid, og da det danske rentemarkeds lukkede var renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation tilbage i 0,40 pct. - helt svarende til lukkeniveauet onsdag aften.

Læs mere
Fold sammen

På de store europæiske rentemarkeder sås rentebevægelser under plus/minus 1 basispoint i henholdsvis Tyskland og Frankrig, mens der var mere gang i de sydeuropæiske obligationsmarkeder.

Her blev der skabt usikkerhed om især fremdriften i den spanske økonomi, efter af kursen på bankaktien i Banco Popular Espanol faldt til sit laveste niveau i 26 år, da banken annoncerede en kapitaludvidelse på 2,5 mia. euro.

Væk var dermed de seneste dages rentefald i begejstring over den græske aftale med det gældsplagede lands kreditorer, og middelhavsrenterne steg mellem 2 basispoint i Italien til 7 basispoint i Grækenland.

Eftermiddagen bød på amerikanske nøgletal for blandt andet nytilmeldte ledige i sidste uge. De viste en tilbagegang på 268.000, mens økonomerne ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News havde ventet 275.000 nye ledige.

Ordreindgangen af varige goder i april steg hele 3,4 pct. mod en ventet stigning på 0,5 pct. Og opgørelsen over igangværende bolighandler senere på eftermiddagen overraskede markant med et løft på 5,1 pct. mod en ventet stigning på 0,7 pct. på månedsbasis.

/ritzau/FINANS