Torsdagens obligationer: Mario Draghi skabte bevægelse i rentemarkedet

Efter en noget stillestående formiddag fik chefen for Den Europæiske Centralbank, ECB, Mario Draghi sat lidt gang i rentebevægelserne i forlængelse af torsdagens rentemøde i centralbanken.

Foto: DANIEL ROLAND. Arkivfoto. Mario Draghi.
Læs mere
Fold sammen

Efter mødet bekræftede Mario Draghi den positive tendens i den økonomiske udvikling i eurozonen, som nøgletallene allerede havde vist.

På mødet hævede ECB vækstforventningerne til 2017 og 2018 til henholdsvis 1,8 pct. og 1,7 pct. Den forrige prognose forudså en vækst på henholdsvis 1,7 pct. og 1,6 pct. Samtidig løftede banken sit estimat for inflationen til 1,7 pct. i år fra 1,3 pct. For 2018 løftes estimatet til 1,6 pct. fra 1,5 pct.

I de europæiske obligationsmarkeder var reaktionen rentestigninger, der for den toneangivende danske statsobligation med udløb i 2027 blev på 5 basispoint til 0,68 pct. Det var 4 basispoint højere end niveauet torsdag middag, før rentemødet og udtalelserne fra Mario Draghi.

Ud over nuanceændringen i retorikken og prognoserne var der - som ventet - intet nyt under solen fra Frankfurt med hensyn til de økonomiske stimuli.

Næste store makrobegivenhed bliver fredagens jobrapport fra USA, som ventes at vise så stærke takter, at enhver tvivl om en amerikansk renteforhøjelse i midten af marts bliver fejet af bordet.