Torsdagens obligationer: Lille rentehop i rolig åbning

Herhjemme følger renten på det danske statspapir med på en del af vejen og stiger 1 basispoint til knap 0,32 pct. I Tyskland stiger renten tilsvarende med 1 basispoint til 0,35 pct. for det tiårige papirs vedkommende. Fold sammen
Læs mere

Der er en lille tendens til rentestigninger i det europæiske obligationsmarked torsdag morgen.

Mens aktiemarkederne i både USA og Asien har været meget rolige, er renten på den tiårige amerikanske statsobligation gradvist steget, så den i morgentimerne ligger knap 3 basispoint højere i 2,89 pct.

Herhjemme følger renten på det danske statspapir med på en del af vejen og stiger 1 basispoint til knap 0,32 pct. I Tyskland stiger renten tilsvarende med 1 basispoint til 0,35 pct. for det tiårige papirs vedkommende.

Rentetrykket i USA kom blandt andet efter offentliggørelsen af den såkaldte Beige Book om aktiviteten i USA's økonomi. Den vidnede om, at man i fremstillingssektoren i USA frygter for effekten af handelskrigens toldsatser, og allerede nu kan man mange steder konstatere højere priser og leveringsudfordringer.

Desuden fremgik det, at man nu mærker et strammere arbejdsmarked. Det er et centralt spørgsmål, for med en rekordlav arbejdsløshed i USA er der frygt for, at flaskehalse, mangel på arbejdskraft, kan medføre inflation og behov for flere renteforhøjelser end ellers, hvilket kan sætte en bremse på væksten.

Torsdagens kalender byder til eftermiddag på de ugentlige ledighedstal fra USA samt Philadelphia Fed-indekset og opgørelsen over de ledende amerikanske indikatorer.

Især de to førstnævnte vil markedet holde øje med for nyt om den økonomiske udvikling og tegn på, hvad det kan gøre ved centralbankens renteovervejelser.