Torsdagens obligationer: Lavere rente efter stabil formiddag

Foto: Christian Als

. Efter en stabil formiddag tog renten på vej i nedadgående retning i eftermiddagstimerne, og ved lukketid lå renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i 0,30 pct.

Det var 1 basispoint lavere end lukkeniveauet onsdag eftermiddag og 2 basispoint lavere end renteniveauet onsdag morgen - og onsdag middag.

Dermed fulgte den danske rente sin tyske kollega, mens den toneangivende franske rente bevægede sig omkring status quo.

Udviklingen hen over eftermiddagen afspejlede eftermiddagens faldende tendens på det europæiske aktiemarked målt på det brede Stoxx 600-indeks.

Det var til forskel fra den stigning, som sås i det danske C25-indeks, hvor plusser til indekstunge selskaber som Mærsk og Danske Bank gav en grøn indeksudvikling.

I Spanien blev der solgt tiårige statsobligationer for 1,3 mia. euro til en rente på 1,3 pct. sammenlignet med en rente på 1,6 pct. ved en tilsvarende auktion for to uger siden.

Inspirationen fra dagens amerikanske nøgletal var overvejende positiv.

Antallet af nytilmeldte ledige på 207.000 i sidste uge var lavere end den estimerede tilgang på 220.000 ifølge Bloomberg News.

Philadephia Fed-indekset steg til 25,7 i juli mod en ventet stigning til 21,5. Og endelig steg de ledende indikatorer 0,5 pct. i juni mod en ventet stigning på 0,4 pct.

/ritzau/FINANS