Torsdagens obligationer: Inflationstal fra eurozonen og USA i fokus

Foto: SPENCER PLATT

Efter nogle dage med pæne bevægelser i de danske statsrenter kan der komme mere ro på torsdag morgen, hvor investorerne synes at have lagt det værste af den panik, der dominerede markedet i starten af ugen. fra sig.

Tidligere blev der sat store spørgsmålstegn ved, om Italien ville kunne danne en ny regering, eller om italienerne igen skulle til stemmeurnerne, hvilket kunne give større medgang til de EU-kritiske partier, som i yderste konsekvens kan påvirke Italiens medlemskab af EU og euroen.

Men onsdag kom der indikationer på, at de to vinderpartier fra det italienske valg i marts, Ligaen og Femstjernebevægelsen, måske alligevel kan danne regering.

»Efter en lidt nervøs start på dagen, gav rygter om lidt mildere politiske vinde fra Italien investorerne fornyet tro på tilværelsen. De fleste europæiske aktiemarkeder genvandt lidt af det tabte fra tirsdagens fald og både de italienske renter og aktier genvandt lidt terræn.«

»Det betød samtidig at euroen genfandt styrke, og dermed at dollaren faldt tilbage fra sit seneste højdepunkt. De amerikanske aktier og især finansaktierne steg og hentede det meste af tirsdagens tab. Her til morgen har optimismen også fået fat i de asiatiske aktier, som alle stiger,« skriver chefstrateg Henrik Drusebjerg fra Carnegie i en kommentar.

De mere positive toner afspejlede sig i stigende renter i »sikker havn«-lande som Danmark, hvor de tiårige rente onsdag steg 4 basispoint til 0,35 pct. Torsdag morgen ligger den tiårige amerikanske rente 1 basispoint højere end ved dansk børslukning onsdag eftermiddag.

På nøgletalsfronten vil der torsdag være fokus på inflationstal fra eurozonen og USA. I eurozonen ventes inflationen at være accelereret til 1,6 pct. på årsbasis i maj fra 1,2 pct. måneden før. Det viser et estimat fra Bloomberg News.

Fra USA kommer der udover inflation også tal for nytilmeldte ledige, igangværende bolighandler og Chicago PMI-indekset.

/ritzau/FINANS