Torsdagens obligationer: Hverken ECB eller tal rykkede renten

Der var torsdag dømt en lille rentestigning på det danske obligationsmarked - ganske som onsdag i øvrigt.

Torsdag var også dagen, hvor investorerne fik nyt fra Frankfurt, hvor der var rentemøde og efterfølgende pressemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB. Det rykkede dog - i øvrigt helt som dagens nøgletal - ikke ved renterne.

Torsdag endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation 1 basispoint højere i 0,12 pct. Også onsdag løftede renten sig beskedne 1 basispoint. Tilsvarende bevægelser sås på de sammenlignelige markeder i Nordeuropa.

ECB parat til at skride ind

Eurozonens finansmarkeder har foreløbigt formået at klare sig igennem den øgede usikkerhed, der er opstået i forbindelse med briternes beslutning om at forlade EU, slog ECB-chefen Mario Draghi fast torsdag.

Bliver de økonomiske effekter for udtalte, er ECB parat til at skride ind.

Det signalerede han på et pressemødet, efter at banken som ventet har fastholdt sine renter og månedlige opkøbsprogram for obligationer på 80 mia. euro. Han pegede også på, at bankens beslutning om at tilføre likviditet, hvis det er nødvendigt, samt den lempelige pengepolitik har hjulpet til at dæmme op for uro på markederne.

Philly Fed skuffede

Dagens buket af nøgletal fra USA - nytilmeldte ledige, Philadelphia Fed-indekset, ledende indikatorer og tal for boligsalget var alle - undtagen Philly Fed-indekset - over det ventede. Philly Fed kom ind på minus 2,9 mod ventet plus 4,5 og 4,7 i juni.

Federal Reserve Bank of Philadelphia er et af de 12 distrikter under den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Hvis indekset er over 0 antyder det, at flertallet af virksomheder i regionen har en positiv forventning til fremtiden.