Torsdagens obligationer: Handlerne venter på amerikanske inflationstal

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation endte torsdag med et lille hop.

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Renten steg til 0,72 pct., hvilket var 3 basispoint mere end onsdag - og det samme niveau, som før den amerikanske centralbanks topchef, Jenet Yellen, holdt tale til Kongressen onsdag.

Her beroligede hun markederne med, at Federal Reserve holder kursen, og at hovedparten af de seneste måneders fald i inflationen skyldes midlertidige faktorer. Centralbanken hælder derfor fortsat til rentestigninger.

Fredag klokken 14.30 dansk tid kommer der amerikanske inflationstal for juni, som kan give et praj om, hvor tæt på eller langt fra Federal Reserve er fra at røre ved renten.

»På alle dele af de finansielle markeder er udsigterne for Feds rentepolitik særdeles vigtig. Hvis Fed må indstille renteforhøjelserne på grund af lav inflation, vil aktiekurserne få medvind, mens obligationsrenterne og dollarkursen vil falde«.

»Usikkerheden er stor, og med de seneste måneders overraskende lave inflation vil endnu et lavt inflationstal fredag kunne ændre udsigterne for Feds rentepolitik«, påpeger Jacob Graven, cheføkonom i Sydbank, i en kommentar.

Billedet med stigende renter gik igen i Europa, efter at de lange renter ellers lå til fald frem til middag - den danske inklusive.

Torsdag overraskede hverken tal på tyske forbrugerpriser eller amerikanske producentpriser samt nytilmeldte ledige.