Torsdagens obligationer: ECB styrede renterne lavere

Den Europæiske Centralbank tog torsdag styringen på obligationsmarkedet og sendte renterne baglæns med milde toner om det kommende års pengepolitik.

Arkivfoto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Banken fastholdt som ventet sine rekordlave styringsrenter, og annoncerede ligeledes som forudset en forlængelse af sine månedlige obligationsopkøb med ni måneder til og med september 2018.

Samtidig vil de månedlige opkøb blive halveret til 30 mia. euro om måneden, og mens det sender et ventet signal om, at den ekstremt løse pengepolitik lakker mod enden, så viser det også, at der stadig er et godt stykke tid til den første renteforhøjelse.

»Med et opkøbsprogram, der løber frem til september 2018, indikerer det en pengepolitisk rente der først bliver sat op et godt stykke tid efter obligationsopkøbene er stoppet.«

»Det vil sandsynligvis sige i første halvår 2019 med en forhøjelse af indlånsrenten i første kvartal 2019 efterfulgt af den første egentlige forhøjelse af udlånsrenten i andet kvartal 2019,« vurderer cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm i en kommentar.

På obligationsmarkedet viste markedsreaktionen også, at investorerne tror på lave renter i en rum tid. Den tiårige toneangivende danske rente faldt 4 basispoint til 0,53 pct., og tilsvarende rentefald prægede det tyske marked.