Torsdagens obligationer: ECB-referat skubbede renter i vejret

Der bliver i stigende grad lagt i ovnen til en stramning af pengepolitikken hos Den Europæiske Centralbank (ECB) senere i år, og udsigten skubbede torsdag renterne mod det højeste niveau i fem måneder.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Anledningen var referatet fra seneste rentemøde i ECB, hvor det fremgik, at centralbanken har fået større tiltro til mere fremdrift i inflationen.

Derfor skal Styrelsesrådet i banken igen kigge på sin kommunikation om fremtiden allerede i begyndelsen af 2018.

»Ordene vedrørende forskellige dimensioner af den pengepolitiske position og fremadrettede forventninger kan blive genovervejet tidligt i det kommende år.«

»I særlig grad øges vigtigheden af de fremtidige forventninger, efterhånden som der er sket fremskridt mod en vedvarende justering af inflationen,« skriver ECB i referatet.

Ifølge Sydbank kan en ændring betyde, at ECB vil sløjfe sin vanlige bemærkning om, at bankens opkøbsprogram kan blive forlænget, hvis det bliver nødvendigt.

Det er i øjeblikket på 30 mia. euro om måneden og udløber ved udgangen af september.

På det danske obligationsmarked blev et indledende rentefald vendt på hovedet, og renten på den toneangivende tiårige statsobligation sluttede 4 basispoint højere i 0,58 pct. Det er højeste niveau siden august.