Torsdagens obligationer: ECB-referat gav kortvarigt dyk i renter

Renterne herhjemme dykkede kortvarigt torsdag eftermiddag, efter at et referat fra det seneste møde i Den Europæiske Centralbank (ECB) i september kunne aflive rygter om, at banken er på vej til nedtrappe obligationsopkøbene for nye penge.

Læs mere
Fold sammen

- De bløde toner fra Draghi og co. var sød musik i investorernes ører. Obligationsrenterne er derfor blevet presset ned efter meddelelsen fra ECB, skriver Jacob Graven, der er cheføkonom i Sydbank, i en kommentar.

ECB noterede, at det fortsat var nødvendigt med en ekstrem lempelig pengepolitik, fordi inflationen stadig ikke har vist tegn på stigninger. ECB udviste samtidig bekymring for, om brexit på længere sigt kan vise sig komme til at bremse den europæiske økonomi mere, end man hidtil har oplevet.

- De bløde toner fra ECB forstærker vores tro på, at pengeregnen over Europa vil fortsætte lang tid endnu, uddyber cheføkonomen.

Efter referatet faldt renten på den tiårige danske statsobligation til 0,03 pct. fra 0,05 pct. før offentliggørelsen, men senere på eftermiddagen steg den dog igen for at lukke i 0,07 pct. Det var 1 basispoint lavere end onsdagens slutniveau.

TYSKE OG AMERIKANSKE NØGLETAL

Forud for fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport fra USA kom der tyske tal for fabriksordrer for august, der overraskede positivt og steg med 1,0 pct. mod ventet 0,3 pct.

De ugentlige tal for nytilmeldte ledige i USA overraskede ligeledes positivt. De viste, at 249.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News var der blandt økonomerne i snit ventet 256.000 nye ledige.