Torsdagens obligationer: Draghi tvang renter op

Den Europæiske Centralbank, ECB, valgte på sit rentemøde torsdag som ventet at fastholde sine rentesatser og sit program for støtte opkøb af obligationer.

Læs mere
Fold sammen

Men i den efterfølgende pressemøde med ECB-chefen, Mario Draghi, fangede markedet signaler om lidt højere tiltro til, at ECB vil nå sit inflationsmål, som er forudsætningen for stramninger af centralbankens pengepolitik. Og det satte gang i markante rentestigninger i både Europa og i en vis grad i USA.

For den toneangivende danske tiårige statsobligation steg renten kortvarigt til 0,65 pct., inden den lukkede i 0,63 pct., som var 3 basispoint højere end lukkeniveauet onsdag aften og 4 basispoint højere end åbningsniveauet torsdag morgen.

Også i Frankrig og i Tyskland sås rentestigninger i størrelsesordenen 3 basispoint, mens stigningerne i Spanien og Italien nærmede sig det dobbelte.

Af mindre betydning fik handlerne allerede torsdag formiddag friske tal for den tyske erhvervstillid i januar målt på IFO-indekset, som overraskede positivt med en stigning til 117,6 fra 117,2 sammenlignet med et ventet fald til 117,0 ifølge Bloomberg News.

Og i morgentimerne viste nye tal, at den tyske forbrugertillid for februar steg til 11,0 fra 10,8 mod forventning om et uændret indeks.