Torsdagens obligationer: Draghi gav udsving i renterne

Renterne piskede frem og tilbage torsdag eftermiddag oven på rentemeldingen og pressemødet i Den Europæiske Centralbank (ECB).

Læs mere
Fold sammen

Banken og den øverste chef, Mario Draghi, holdt fast i de hidtidige meldinger om udsigten for eurozonens økonomi og inflation, og der blev ikke, som nogle ellers havde ventet, ændret på formuleringerne om opkøbsprogrammet.

Tværtimod lovede centralbankchefen, at ECB først vil tage stilling til efteråret og ikke har en afvikling af programmet på sin dagsorden lige for tiden, men holder fokus på at få gang i den fortsat sløve inflation.

 

Inden meldingen var finansmarkederne påvirket af en risikovenlig stemning, som sendte investorernes penge mod aktier og væk fra de fastforrentede papirer, der derfor oplevede rentestigninger. Men tolkningerne af ECB's udsagn fik ad flere omgange renterne til at både falde og stige.

 

Herhjemme steg renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation til 0,68 pct., hvilket svarer til en stigning på knap 4 basispoint i forhold til onsdagens slutniveau.

 

I Tyskland blev det dog kun til et enkelt basispoints stigning i den tiårige renten, der klatrede til 0,55 pct.

 

Torsdagens nøgletal, der i høj grad stod i skyggen af ECB-nyhederne eller manglen på samme, bød blandt andet på opløftende meldinger for ledigheden og de ledende indikatorer i USA, men forbrugertilliden i eurozonen overraskede med et fald.