Torsdagens obligationer: Danske rentestigninger og italienske fald

Foto: Ciro Fusco

Det danske obligationsmarked har startet torsdagen med små rentestigninger.

Dermed fortsætter tendensen umiddelbart fra onsdag, da der faldt der faldt ro over finansmarkederne igen efter tirsdagens store aktiefald og italienske rentestigninger udløst af bekymringer om den politiske situation i Italien.

Torsdag ved 9-tiden er renten på den tiårige danske statsobligation steget 2 basispoint til 0,37 pct. efter en stigning på 4 point i onsdagens handel.

ITALIENSKE RENTER FALDER

Renten på den tiårige italienske statsobligation falder torsdag derimod 10 basispoint til 2,78 pct. efter et fald på 27 basispoint onsdag, men en stigning på hele 48 basispoint tirsdag, da den politiske uro i Italien skabte rystelser på finansmarkederne.

Tidligere på ugen blev sat store spørgsmålstegn ved, om Italien ville kunne danne en ny regering, eller om italienerne igen skulle til stemmeurnerne, hvilket kunne give større medgang til de EU-kritiske partier, som i yderste konsekvens kan påvirke Italiens medlemskab af EU og euroen.

Men onsdag kom der indikationer på, at de to vinderpartier fra det italienske valg i marts, Ligaen og Femstjernebevægelsen, måske alligevel kan danne regering.

MILDERE POLITISKE VINDE

»Efter en lidt nervøs start på dagen, gav rygter om lidt mildere politiske vinde fra Italien investorerne fornyet tro på tilværelsen. De fleste europæiske aktiemarkeder genvandt lidt af det tabte fra tirsdagens fald og både de italienske renter og aktier genvandt lidt terræn.«

»Det betød samtidig at euroen genfandt styrke, og dermed at dollaren faldt tilbage fra sit seneste højdepunkt. De amerikanske aktier og især finansaktierne steg og hentede det meste af tirsdagens tab. Her til morgen har optimismen også fået fat i de asiatiske aktier, som alle stiger,« skriver chefstrateg Henrik Drusebjerg fra Carnegie i en kommentar.

På nøgletalsfronten vil der torsdag være fokus på inflationstal fra eurozonen og USA. I eurozonen ventes inflationen at være accelereret til 1,6 pct. på årsbasis i maj fra 1,2 pct. måneden før. Det viser et estimat fra Bloomberg News.

Fra USA kommer der ud over inflation også tal for nytilmeldte ledige, igangværende bolighandler og Chicago PMI-indekset.

/ritzau/FINANS