Torsdagens obligationer: Amerikanske nøgletal holdt renter i plus

Rentestigninger på det danske obligationsmarked blev udbygget torsdag eftermiddag op til store bededag efter et par opløftende amerikanske nøgletal.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Inden lukningen blev toppen af stigningerne dog taget af, hvilket skete i takt med en negativ drejning på aktiebørserne i Europa og USA.

Ved dansk børslukketid lå renten på den tiårige danske statsobligation i 0,69 pct., hvilket var 2 basispoint over niveauet onsdag. Efter de amerikanske nøgletal var renten dog helt oppe at runde 0,71 pct., før nedturen på aktiemarkedet trak renterne med lidt ned igen.

Nøgletallene fra USA omfattede de ugentlige tal for nytilmeldte ledige. Opgørelsen vise, at 236.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Det var en positiv overraskelse for økonomerne, der havde ventet et lidt højere niveau på 245.000 nye ledige.

Andre tal viste et lidt højere opadgående pres på inflationen fra producentpriserne. Producentpriserne viste sig nemlig at være steget med 0,5 pct. på månedsbasis i april, hvilket var noget over forventningerne på 0,2 pct.

Tegn på lavere arbejdsløshed, stigende økonomisk aktivitet og tiltagende inflation er forhold, som kan bane vejen for yderligere pengepolitiske stramninger i USA.

Langt de fleste regner med, at den amerikanske centralbank på sit næste møde 14. juni hæver sin ledende rente for anden gang i år.

Torsdag bød også på et sæt nye estimater fra EU-Kommissionen. I eurozonen venter kommissionen nu en vækst på 1,7 pct. i 2017 og 1,8 pct. i 2018. Det er en lille opjustering i år fra tidligere 1,6 pct. i 2017, mens der er tale om en fastholdelse af estimatet for næste år.

Inflationen i eurozonen ventes endvidere at lande på 1,6 pct. i 2017 og falde til 1,3 pct. i 2018, mens arbejdsløsheden forventes at fortsætte den faldende tendens til 9,4 pct. i eurozonen i 2017 og 8,9 pct. i 2018.