Torsdagens obl.: US nøgletal lidt af en non-event

 

Det danske obligationsmarked lukkede torsdag højere. Markedsdeltagerne havde en travl dag med nøgletal fra begge sider af Atlanten. På den europæiske side tiltrak forbrugerprisestimater fra Eurostat mest opmærksomhed, mens amerikanerne vendte mundvigene nedad ovenpå både tal fra job og boligmarkedet. til gengæld overraskede ISM for servicesektoren marginalt positivt.

 

Den toneangivende 9-årige danske statsobligation lukkede torsdag middag 0,24 point højere i kurs 100,95 med en effektiv rente på 3,87 pct. Blandt realkreditobligationerne sluttede 4-35'erne 0,18 point højere i kurs 92,68 med en effektiv rente på 4,76 pct.

 

De europæiske forbrugerprisestimater for december viste et uændret niveau på 1,9 pct., hvilket svarede til analytikerestimatet. Tallene bekræfter, at inflationen ligger under Den Europæiske Centralbanks politiske mål om en inflation på 2,0 pct.

 

PMI-erhvervsbarometret for den samlede europæiske servicesektor viste en tilbagegang til 57,2 fra 57,6 måneden forinden. Analytikerestimatet lød på 57,6. Fordelt på medlemslande var væksten i Tyskland bedre end ventet, imens tallene for Frankrig var dårligere. Den franske servicesektor viste dermed samme tendens som den franske industri.

 

Antallet af nytilmeldte ledige i USA i seneste uge steg lidt uventet til 329.000 fra et revideret tal på 319.000 ugen før. Estimatet lød på 320.000. Og kort før lukketid kom der tal for det igangværende amerikanske boligsalg og ISM-erhvervsbarometeret for servicesektoren. Det igangværende boligsalg faldt til minus 0,5 pct. For forrige måned blev salget revideret højere til minus 1,5 pct. Estimatet lød på en 0,7 pct. stigning. ISM-erhvervsbarometeret for servicesektoren steg marginalt bedre end ventet til 57,1, sidste måned lå barometeret på 58,9. Konsensusestimatet lød på 57,0. Samlet trykkede nøgletallene kurserne svagt højere.

 

- Nøgletallene var lidt af en non-event og havde ikke den store effekt på markedet. Det dårligere end ventet boligsalg viste, at man nok ikke skal sætte alle sine penge på, at boligmarkedet har nået bunden, sagde chefanalytiker Johnny Bo Jakobsen fra Nordea til RB-Børsen.

 

Den ti-årige toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 11/32 point højere i kurs 99 11/32 med en effektiv rente på 4,62 pct. Euro mod dollar blev handlet i 1,3094.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )