Torsdagens obl.: Trichet sendte kurserne ned

 

Det danske obligationsmarked lukkede torsdag lavere for tredje dag i træk, efter at chefen for Den Europæiske Centralbank signalerede, at ECB vil hæve renten yderligere i år. Den britiske centralbank hævede renten som ventet. Den negative stemning blev i eftermiddagens handel understøttet af solide amerikanske nøgletal, da den private jobindikator fra ADP og ISM-erhvervstillidsbarometeret begge kom ud stærkere end ventet.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede torsdag 0,32 point lavere i kurs 95,40 med en effektiv rente på 4,67 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,20 point lavere i kurs 88,05 med en effektiv rente på 5,27 pct.

 

Den Europæiske Centralbank fastholdt renten uændret på 4 pct., hvilket var på linje med forventningerne, men ECB-chefen Jean-Claude Trichet sendte efterfølgende klare signaler om den fremtidige pengepolitik.

 

- ECB vil ikke ændre på markedsopfattelsen af, at centralbanken hæver renten i september eller oktober, udtalte ECB-chefen Jean-Claude Trichet på det efterfølgende pressemøde. Renteniveauet er fortsat akkumulativt, og der er øgede risici for inflationen på mellemlang sigt, udtalte Trichet.

 

- Retorikken fra Trichet peger helt klart på, at markedets forventninger om yderligere rentestigninger fra ECB ikke er forkert, udtalte obligationsstrateg hos Royal Bank of Scotland, Andy Chaytor, til Bloomberg News. ECB vil hæve renten til 4,5 pct., vurderede strategen.

 

Den britiske centralbank hævede torsdag renten med 25 basispoint til 5,75 pct. som ventet. Øgede risici for inflationen på mellemlangsigt var årsagen til torsdagens rentestigning centralbanken hæfter sig ved, at den økonomiske vækst fortsat er meget stærk, og at inflationen formentlig vil komme under den øvre grænse på 2 pct. i løbet af i år.

 

Den private beskæftigelsesindikator for det amerikanske arbejdsmarked fra ADP kom ind på 150.000 personer i juni. Det overraskede analytikerne, idet en rundspørge foretaget af Bloomberg News blot havde ventet en jobskabelse på 100.000 personer.

 

Det amerikanske ISM-barometer for servicesektoren i juni formåede også at overraske positivt, idet barometeret kom ind på 60,7 sammenlignet med 59,7 i maj. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet et fald til 58,0.

 

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 16/32 point lavere i kurs 95 9/32 med en effektiv rente på 5,11 pct.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )