Torsdagens obl.: Renten faldt i den sene handel

 

Det blev torsdag til kursstigninger og rentefald, efter at stemningen på obligationsmarkederne vendte i den sene handel. Morgenstunden havde ellers budt på rentestigninger, idet investorerne for en stund havde søgt over i de mere risikobetonede papirer. Obligationsinvestorerne havde spekulationerne rettet mod kreditmarkedet og udviklingen på de volatile aktiemarkeder.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede torsdag 0,23 point højere i kurs 97,59 med en effektiv rente på 4,35 pct. Blandt realkreditobligationerne sluttede 4-35'erne 0,22 point højere i kurs 89,27 med en effektiv rente på 5,14 pct.

 

Kursfremgangen blev skabt i den sene handel, og skyldes at investorerne havde opmærksomheden på aktiemarkedernes udvikling.

 

- Torsdag morgen søgte investorerne over i aktiemarkederne og væk fra de fastforrentede papirer, udtalte senioranalytiker Anders Matzen fra Nordea Markets til RB-Børsen, men senioranalytikeren bemærkede, at en vigende udvikling på aktiemarkederne i den sene handel sendte investorerne tilbage i obligationsmarkederne.

 

- Dagens store emne var Bank of Americas milliardindskud i det kriseramte realkreditinstitut Countrywide Financial Corp. Det øgede for en stund investorernes tillid til, at kreditkrisen er af begrænset karakter, vurderede Anders Matzen.

 

Den Europæiske Centralbank har pointeret, at centralbanken stadig holder fast i ordvalget i den tidligere pressemeddelelse fra 2. august, hvilket mindskede udsigterne til en mildere stemt centralbank.

 

- Vi er lidt usikre på, hvorvidt ECB hæver renten i september, idet vi holder fast i vores ændrede prognose fra begyndelsen af denne uge, hvor vi venter en rentestigning i eurozonen inden for tre måneder, men risikoen for en rentestigning er øget markant efter onsdagens meddelelse, vurderede analytiker hos Nordea Markets, Anette Skovgaard, til RB-Børsen.

 

Den japanske centralbank holdt rentemøde natten til torsdag og fastholdt renten på 0,5 pct. Den globale kreditkrise fik sandsynligvis den japanske centralbank til at stikke en finger i jorden.

 

Investorerne er begyndt at afvente fredagens europæiske opgørelse over erhvervstillidsbarometrene, idet den første foreløbige PMI-erhvervstillidsopgørelse præsenteres. Økonomerne venter, at barometeret fastholder niveauet fra seneste opgørelse på 54,9 og dermed fortsat indikerer solid vækst.

 

- Vi venter ikke de store overraskelser, men det bliver en spændende opgørelse. Det er første nøgletalsopgørelse, der kan kaste ekstra lys over kreditkrisens effekt på erhvervslivet. Eventuel negativ overraskelse kan blive tolket som et tegn på, at krisen spreder sig, udtalte senioranalytiker Anders Matzen fra Nordea Markets.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )