Torsdagens obl.: I skyggen af regnskabsstormen

 

De danske obligationer fulgte torsdag de internationale strømninger, hvor obligationsinvestorerne oplevede en sivende tendens det meste af torsdag grundet gode virksomhedsregnskaber. Men kursfremgang i den sene handel gav stort set en nulløsning. Generelt var obligationsmarkedet præget af sommerstemning. På valutamarkedet var udsvingene små, men dollaren blev endnu engang svækket mod euroen.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede torsdag 0,03 point højere i kurs 95,98 med en effektiv rente på 4,59 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,13 point lavere i kurs 88,17 med en effektiv rente på 5,26 pct.

 

Ved eftermiddagstid blev opgørelsen over seneste uges amerikanske ansøgninger om understøttelse præsenteret. Opgørelsen viste et fald til 301.000 ansøgninger fra 309.000 i forrige uge. Ifølge Bloomberg News havde analytikerne ventet 311.000 ansøgere.

 

I den sene handel blev det amerikanske nøgletal "Ledende Indikator" offentliggjort. Nøgletallet faldt 0,3 pct., efter at forrige opgørelse viste en fremgang på 0,3 pct. Ifølge Bloomberg News havde analytikerne ventet et lille fald på 0,1 pct. Det gav obligationskurserne et løft.

 

- Investorerne var torsdag vidner til et stille sommermarked, hvor der ikke skal meget til at sætte tonen. Obligationskurserne sivede i løbet af dagen. Det skyldes, at antallet af ugentlige amerikanske ansøgere af understøttelse var lavere end ventet samt, at aktierne steg på gode regnskabsaflæggelser, udtalte obligationsdealer Torben Greil fra Jyske Bank til RB-Børsen.

 

I onsdags talte den amerikanske centralbankchef Ben Bernanke i Senatet, og torsdag gik turen videre til Repræsentanternes Hus. Investorerne fik dog ingen overraskelser herfra.

 

De tyske producentpriser viste torsdag morgen en stigning på 0,2 pct. i juni i forhold til 0,3 pct. måneden forinden. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en lidt større stigning på 0,3 pct. På årsbasis steg producentpriserne 1,7 pct. i juni.

 

Det britiske detailsalg steg 0,2 pct. i juni i forhold til måneden forinden. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en større stigning på 0,3 pct..

 

En time efter dansk lukketid præsenteres det regionale erhvervsbarometer fra Philadelphia Fed for juni. Investorerne vil med spænding notere sig, om det afspejler styrke eller svaghed, idet det er en god indikator for det amerikanske ISM-erhvervsbarometer. Økonomerne venter et fald til 13,8 i forhold til 18,0 måneden forinden.

 

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 1/32 point lavere i kurs 95 28/32 med en effektiv rente på 5,03 pct. En euro kostede ved lukketid 1,382 dollar.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )