Torsdagens aviser

FINANS

SAS: MILLIARDBESPARELSE IKKE NOK: Trods aftale om milliardbesparelse skal medarbejderne levere nye besparelser allerede senere på året, varsler selskabets formand. (Jyllands-Posten Erhverv side 3)

SAS-FORMAND TROR PÅ LYNLØSNING: Ok fra fagforeninger til SAS giver et stort skub i den rigtige retning for selskabet. Ansatte kræver nu resultater fra ledelsen. (Børsen side 4)

B&O-TOP ANKLAGES FOR NØL OG ARROGANCE: Tidligere direktør i Struer-virksomheden kritisere topledelsen for med bestyrelsesformand Jørgen Worning i spidsen for at have fejlbedømt markedet og være arrogant. (Børsen side 6-7)

DSV STÆKKER DFDS' OPKØBSMULIHEDER: Det ser alligevel ikke ud til, at DFDS får lov at gå på opkøbsjagt, efter DSV nu trækker en blot 24 timer gammel udmelding tilbage. (Børsen side 10-11)

FLS-STORKUNDE SKÆRER NED: FLSmidths storkunde minegiganten Rio Tinto fortsætter med at finde steder, hvor investeringer bliver stoppet. (Børsen side 22)

DANSKE BANK FORMAND VIL RETTE OP PÅ AKTIEKURSEN: Danske Banks bestyrelsesformand, Alf Duch-Pedersen, bebuder nu en indsats for at få rettet op på bankens skrantende aktiekurs. (børsen side 26-27)

UDENLANDSKE BANKER MINDRE POLSTRET END DANSKE BANK: Danske Bank er faldet betydeligt mere på aktiemarkedet end flere andre danske banker over det seneste år, og det kan hænge sammen med, at markedet frygter en dårlig udvikling med større tab i årets fjerde kvartal. (Berlingske Business side 6)

DSV-OPKØB VÆKKER UNDREN: Analytikere har svært ved at se logikken i DSV's opkøb af en fjerdedel af DFDS. Opkøbet bryder med DSV's normale strategi, og aktiemarkedet kvitterede i går med et kursfald på knap ti procent. (Berlingske Business side 9)

GREENTECH: FÆRRE PROJEKTER I 2009: Der bliver ikke meget grøn vækst hos Greentech i år. 2009 vil byde på væsentligt færre projekter end det forgangne år. (Berlingske Business side 11)

LUNDBECK FORTSÆTTER STRATEGI OM OPKØB: Afløseren til Lundbecks storsælgende depressionsmidler er svær at finde. (Berlingske Business side 13)

ERHVERV

FINANSHUSE JAGTER FORMUE I SVINDELSAG: Danske Bank, Nordea og PFA Pension jagter trekvart mia. kr., som de har tabt på den fallerede finansmand Bernhard Madoff. Store erstatningskrav på vej mod fond og internationalt revisionsfirma. (Jyllands-Posten Erhverv side 1)

REKORDINDSEJLING i DANSKE REDERIER: I 2008 havde danske rederier den største valutaindsejling nogensinde - 190 mia. kr. I år vil rederierne dog mærke krisens alvor, men samtidig åbnes der muligheder, f.eks. for billige opkøb. (Jyllands-Posten Erhverv side 3)

ATP LUREPASSER PÅ EJENDOMSINVESTERINGER: Direktøren for Danmarks største pengetank, ATP, mener, at priserne på erhvervsejendomme står for fald og vil ikke agere redningsplanke for banker med nødlidende ejendomsprojekter. (Børsen side 26-27)

GIGANTUNDERSKUD I DEUTCHE BANK: Tysklands største bank, Deutsche Bank, meddelte i går, at finanskrisen har medført større tab end forventet, og banken har i årets sidste kvartal tabt 4,8 mia. euro svarende ca. 36 mia. kr. (Børsen side 29)

AKTIEMARKEDER LANGT FRA VENDING: Aktiemarkeder over det meste af verden har siden slutningen af november set tocifrede stigninger. Men de opadgående kurver er kun et midlertidigt bear rally, spå flere eksperter. Økonomien er slet ikke klar til en optur endnu. (Børsen side 28-29)

GRØN MIRAKELKUR UDSKUDT OP TIL FLERE ÅR: Den grønne vækst redder ikke Danmark ud af den økonomiske krise. Selskaber inden for vindmølleindustrien, bølgeenergi og andre grønne områder er ellers udråbt som fremtidens danske vækstmirakler, men i øjeblikket skærer mange i produktionen. Det grønne væksteventyr er dog ikke aflyst, men blot udskudt en periode. (Berlingske Business side 10-11)

FIRMAER PÅ DESPERAT JAGT EFTER NY KAPITAL: Lavere indtjening og stor gæld i en stribe virksomheder skaber stort behov for indskud af ny egenkapital i ekstremt vanskeligt marked. Det vil presse flere ejere til at opgive kontrollen eller sælge hele virksomheden. (Børsen side 8-9)

TIDEN VED AT LØBE UD FOR SUPERFOS' EJERE: Virksomheden har været et mareridt for kapitalfondsejerne bag selskabet. Superfos skulle have været solgt sidste år, men der er ingen købere - og nu er den anden omfattende omstrukturering i gang. (Børsen side 14-15)

ØKONOMI

SOLID DANSK RENTESÆNKNING I DAG: Både Danmarks Nationalbank og ECB sænker renten i dag. Det sker for at puste liv i den for tiden meget svage europæiske økonomi, der står midt i den værste krise siden anden verdenskrig. (Berlingske Business side 13)

BEIGE BOOK MELDER OM FORTSAT NEDTUR I USA: Den økonomiske aktivitet i USA svækkes fortsat, viser nye meldinger fra Federal Reserves 12 afdelinger. (Børsen side 22-23)

USA'S KONGRES I TVIVL OM NY FINANSMINISTER: Den kommende amerikanske finansminister, Tim Geithner, har haft problemer med at finde ud af sin skat og må nu også erkende, at han på et vist tidspunkt havde en hushjælp, som ikke havde arbejdstilladelse. (Børsen side 23)

BRITISK LIVLINE TIL SMÅ VIRKSOMHEDER: Den britiske regering forsøger sig nu med en redningspakke til små og mellemstore virksomheder i form af lånegarantier for milliarder, men allerede nu kritiseres planen for at være for sent på den og for kompliceret. (Berlingske Business side 8)

POLITIK

SKATTEREFORM SKAL FLYTTE RUNDT PÅ 36 MIA: Skattekommissionen er på vej med et udspil, der sænker skatten på arbejde med 36 mia. kr. - men boligejerne skal finansiere de 9 mia. og må forvente yderligere prisfald på deres boliger. (Børsen side 18-19)

EKSPERTER: LØNLOFT KAN BLIVE EN DYR LØSNING: Socialdemokraternes jagt på bankdirektørers millionlønninger kan blive dyr i sidste ende. Eksperter advarer mod kontraktbrud og direktørflugt, mens statsministeren frygter, at partifnidder vanskeliggør forhandlingerne om bankpakke II. (Berlingske Business side 4-5)

ARBEJDSMARKED

THORNINGS LØNLOFT MØDER HÅRD KRITIK HOS FAGBEVÆGELSEN: Socialdemokraternes kontroversielle krav om et lønloft for bankdirektørerne møder i dele af fagbevægelsen hård kritik og bliver bl.a. kaldt 'helt ude i hampen'. (Børsen side 21)

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )