Torsdagens aktier: Unibrew i top og Pandora i bund i svagt negativt C25

Royal Unibrew indtager torsdag toppen i C25-indekset efter at have leveret flotte tal for 2018, mens Pandora sendes ned af SEB-analyse.

C25-indekset ligger samlet set med et beskedent fald på 0,1 pct. til indeks 1107,26.

Royal Unibrew stiger 4,5 pct. til 524 kr.

Danmarks næststørste bryggeri fremviste et regnskab, som ifølge topchef Hans Savonije var det bedste i bryggeriets historie. Toplinjen voksede i 2018 med 12,7 pct. til 7198 mio. kr., mens bundlinjen blev løftet 25,2 pct. til 831 mio. kr.

Tallene blev derudover krydret med annonceringen af et tilbagekøb af egne aktier for 400 mio. kr., og bryggeriet lægger op til at udbetale et udbytte på 10,80 kr. per aktie for 2018. Unibrew forventer en omsætning på 7400-7650 mio. kr. i 2019.

»De leverer varen over hele linjen, og det belønnes de for. Skal man finde et hår i suppen, er det cash flowet, der er lidt til den svage side,« vurderer senioraktiehandler i Sydbank Christian Thatje over for Ritzau Finans.

Carlsberg stiger også og er igen i rekordterritorium. Aktien stiger 0,2 pct. til 819,40 kr.

»Carlsberg får nok lidt medvind fra Unibrew-regnskabet, og generelt er der positive vinde i bryggerisektoren,« siger Christian Thatje.

Dertil kommer, at Carlsberg er i gang med et aktietilbagekøb, der også sikrer en vis efterspørgsel efter selskabets aktier.

ANALYSE OM PANDORA

Pandora indtager bundplaceringen. SEB har ifølge Finans advaret sine investorer om, at selskabet kan stå over for noget nær et årti med faldende salg i sine eksisterende smykkebutikker.

Analysen vækker en vis opsigt, da den er udarbejdet af Magnus Thorstholm Jensen, der frem til december 2018 havde en ledende stilling i Pandora, men nu er ansat i SEB. Pandora-aktien falder 2,4 pct. til 330,30 kr.

ZEALAND PHARMA ER REGNSKABSAKTUEL

Blandt sidepapirerne kommer Zealand Pharma og Den Jyske Sparekasse torsdag med regnskab for sidste kvartal af 2018.

Biotekselskabet venter i 2018 omkostninger i intervallet 475-495 mio. kr. Aktien falder 2,9 pct. til 97,70 kr., mens Den Jyske Sparekasse falder 3,1 pct. til 71,26 kr.

SAS MED TRAFIKTAL

SAS-aktien falder 0,4 pct. til 16,17 kr. efter at have leveret trafiktal for februar.

SAS oplevede i februar et fald i passagertrafikken på rutefly målt på antal fløjne passagerkilometer (RPK) på 0,5 pct. i forhold til samme måned af 2018.

Luftfartsselskabets sædekapacitet (ASK) var uændret i måneden, mens kabinefaktoren - udnyttelsen af sædekapaciteten - landede på 66,1 pct.

Belægningsprocenten var 0,3 pct.point lavere end i februar et år tidligere.

Den valutajusterede yield, der dækker over omsætningen per fløjet passagerkilometer, steg med 6,1 pct. i februar.

PARKEN SKAL I EUROPÆISK ELITE

Lars Seier Christensen, der har købt 22 pct. af Parken, er fan af den københavnske fodboldklub og vil føre den op i den europæiske elite.

»FC København skal være Københavns klub i endnu højere grad, end den er i dag. Vi skal opbygge en stadig større fanbase, og vi skal gøre det til en uundværlig oplevelse at se FCK's kampe. Jeg er her af flere grunde, men i høj grad for fodboldens skyld,« siger Lars Seier Christensen på et pressemøde torsdag.

De sportslige ambitioner i FCK skal løbende højnes på en økonomisk ansvarlig måde, lyder det fra Lars Seier Christensen, der har store visioner.

Parken-aktien stiger 1 pct. til 103,50 kr.

/ritzau/FINANS