Torsdagens aktier: Tryg synker til bunds i let negativt marked

Det danske aktiemarked kommer let negativt fra start torsdag morgen, hvor C25-indekset falder 0,1 pct. til indeks 1135,46 med Tryg-aktien helt i bunden.

Tryg har fået sænket anbefalingen af sin aktie til »sælg« fra førhen »hold« af investeringsbanken SEB Equities. Kursmålet for aktien er samtidig løftet med 1 kr. op til 175 kr. Kort inde i dagens handel falder aktien 1,3 pct. til 183,40 kr.

Onsdag blev der sat en stopper for den gode stemning i det danske eliteindeks efter syv børsdage i træk med stigninger.

C25-indekset endte dagen med et fald på 0,3 pct. til 1135,56 efter en samlet fremgang på 3,4 pct. de foregående syv børsdage til det højeste niveau i et halvt år.

Særligt FLSmidth-aktien tyngede det danske indeks med et minus på 3,8 pct., efter at Carnegie skar kursmålet for aktien til med 35 kr. til 350 kr. Torsdag kan FLSmidth endnu engang komme i fokus, når tyske Heidelbergcement leverer regnskab for fjerde kvartal, og kort inde i dagens handel falder aktien 0,3 pct. til 306,80 kr.

Også Carlsberg kan optage markedsdeltagerne torsdag, efter at mediet Finans har en historie om, at en tysk anklager kræver, at bryggeriet skal betale 1,9 mia. kr. for sin deltagelse i et kartel på det tyske marked. Det er markant mere end hidtil frygtet, da beløbet er fire gange højere end det, den tyske konkurrencestyrelse i sin tid forlangte. En bøde, som Carlsberg valgte at appellere.

Over for Finans har Carlsberg ikke ønsket at kommentere sagen, men selskabet fastholder sin uskyld.

Carlsberg-aktien falder fra handelsstart 0,2 pct. til 817,60 kr.

DSV kan få ny konkurrence på det europæiske marked i form af Uber. Onsdag fortalte amerikanske Uber, at selskabet har besluttet at udvide sin fragtforretning til Europa, hvor Uber Freight til en start vil åbne op i Holland.

Transportkoncernens aktie stiger 0,4 pct. til 554,20 kr.

Regnskaber fra Flügger og Bavarian

Uden for eliteindekset har Bavarian Nordic torsdag morgen leveret regnskab for fjerde kvartal. Det viste, at selskabet i 2018 indfriede en omsætning på 500,6 mio. kr. samt et resultat af primær drift på minus 354,5 mio. kr. Ved udgangen af sidste år var kapitalberedskabet på 2314 mio. kr.

Bavarian Nordic venter i 2019 en omsætning på 600 mio. kr. samt et resultat af primær drift (EBIT) på minus 360 mio. kr.

Bavarian venter derudover, at selskabets kapitalberedskab ved udgangen af i år vil være 1600 mio. kr.

Torsdag falder Bavarian Nordic-aktien 1,1 pct. til 136,95 kr. kort inde i dagens handel.

Også Flügger er torsdag på banen med regnskab for tredje kvartal. Virksomheden forventer i det forskudte regnskabsår 2018/19 en vækst i omsætningen på 0-2 pct. og en EBIT-margin på et niveau svarende til 3-4 pct.

Flügger-aktien ligger uændret torsdag morgen.

Et hav af generalforsamlinger

Ugens næstsidste handelsdag byder også på en række generalforsamlinger, hvor både C25-selskaber og selskaberne uden for eliteindekset har kaldt aktionærerne til samling.

Novo Nordisk afholder generalforsamling i Bella Centeret først på eftermiddagen, mens Sydbank og NKT en time efter - klokken 15.00 - samler aktionærerne i henholdsvis Aabenraa og København.

Også Banknordik, GN og Boliga afholder torsdag generalforsamlinger.

Derudover er selskaber som A&O, Fynske Bank, Kreditbanken, Møns Bank, Nordfynsk Bank og Ringkjøbing Landbobank også i fokus torsdag, når der fragår udbytte i aktierne.

/ritzau/FINANS