Torsdagens aktier: Skuffende Novozymes holder C25-begejstringen nede

Enzymselskabet Novozymes får kurshug fra morgenstunden torsdag efter et skuffende regnskab for fjerde kvartal, og det er med til at dæmpe begejstringen omkring det danske marked overordnet set.

Underliggende var tendensen inden åbningen til den positive side, men de svage tal fra Novozymes og den efterfølgende kursregning er med til at holde C25 nede, så eliteindekset efter knap ti minutters handel er stort set uændret.

I USA steg S&P 500-indekset ellers marginalt efter dansk lukketid onsdag, og futures for de store europæiske indeks pegede inden starten også en smule opad.

Novozymes skuffer klart i fjerde kvartal

Novozymes omsatte i fjerde kvartal for 3714 mio. kr., mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates havde ventet et salg på 3805 mio. kr.

Den organiske vækst var 2 pct. mod ventet 3,7 pct.

Blandt andet de mindre divisioner for Landbrug og foder og Tekniske og farma skuffede.

For 2019 venter enzymproducenten en organisk vækst på 3-6 pct. samt en overskudsgrad (EBIT-margin) på 28-29 pct. I hele 2018 landede de poster på henholdsvis 4 pct. og 28,3 pct.

Investorerne reagerer ved at sende Novozymes-aktien ned med 6,5 pct. til 271,90 kr.

I den positive ende af C25-skalaen stiger DSV med 3,2 pct. til 542 kr. Rivalen Kuehne+Nagel har luftet kommentarer om, at Panalpina, som DSV har givet bud på, er overvurderet rent værdimæssigt.

Dermed ser der ud til, at selskabet måske trækker følehornene lidt til sig i kampen om at overtage Panalpina.

Flere regnskaber i sigte

Også forsikringsselskabet Topdanmark er regnskabsaktuelt torsdag, men tallene for fjerde kvartal lander først ved middagstid.

Her venter analytikerne ifølge selskabets egne estimater en fremgang i præmieindtægterne i skadeforretningen til 2302 mio. kr. fra 2245 mio. kr. i fjerde kvartal 2017.

Bundlinjen ventes samlet set at gå tilbage som følge af primært et svagt investeringsresultat, som det også var tilfældet hos branchekollegaen Tryg.

Topdanmark stiger inden regnskabet 0,7 pct. til 326 kr.

Blandt sidepapirerne venter der desuden tal for første kvartal 2018/19 fra RTX. Den aktie stiger inden da 0,7 pct. til 176,40 kr.

Små kursmålsjusteringer

For Danske Bank og Genmab er der små kursmålsjusteringer at forholde sig til torsdag.

Genmab har fået sænket kursmålet hos Jefferies, der tidligere var det mest optimistiske analysehus målt på kursmål ifølge data fra Bloomberg News.

Nu deles den titel med Kempen, efter at Jefferies har sænket kursmålet til 1700 kr. fra 1900 kr., men gentaget den positive anbefaling »køb«.

Danske Bank har samtidig fået sænket kursmålet hos italienske Mediobanca til 155 kr. fra 176 kr. Anbefalingen er stadig »neutral« ifølge Bloomberg News.

Genmab falder 0,8 pct. til 977,40 kr., mens Danske Bank falder 0,04 pct. til 124,95 kr.

Endelig har Sydbank ifølge Bloomberg News fået sænket anbefalingen af Handelsbanken til »reducer« fra »akkumuler«. Det sender Sydbank-aktien ned med 1,3 pct. til 155,40 kr.

/ritzau/FINANS