Torsdagens aktier: Plus til ALK og hug til NNIT i misnøjet marked

Selskaber fra fondsbørsens første division, ALK-Abelló, NNIT og DFDS indtager torsdag scenen på det danske aktiemarked, mens de store C25-selskaber holder regnskabspause efter et par nyhedshektiske dage.

ALK og DFDS har leveret regnskaber, der påkalder sig henholdsvis markant positiv og lettere negativ interesse, mens NNIT straffes hårdt for en nedjustering.

Blandt eliteselskaberne er der tilbagegang for Genmab og Vestas i forlængelse af onsdagens regnskaber, mens et plus til Novo Nordisk på 0,7 pct. til 325,90 kr. uden nyhedsbaggrund bidrager til, at C25-indekset ved middagstid klarer sig lidt bedre end de europæiske kolleger med et fald på -0,4 pct. til 1134,47. Det brede Stoxx 600-indeks ligger samtidig 0,7 pct. lavere.

»Der er stadigvæk fokus på handelskrig, USA og Kina, og hvad der kommer ud af meldinger,« vurderer chefaktiehandler i Danske Bank, Mads Zink, som forklaring på den generelle misstemning.

Han henviser til, at den nervøsitet, der opstod i weekenden efter tweet fra USA's præsident, Donald Trump, om mulig forværring af handelskrigen, fortsat ligger i markedet.

VESTAS OG GENMAB I TILBAGEGANG

Blandt C25-selskaberne hæfter Mads Zink sig ved et minus til Vestas på 2,2 pct. til 571,60 kr. torsdag middag:

»Den falder mere end markedet, og jeg tror, at det er finjustering oven på resultatet i går, som var lidt mere backend-loaded end ventet. Den klarede sig relativt godt i går, og nu går den lidt tilbage,« siger han.

Efter onsdagens regnskab fra Vestas har Kepler Cheuvreux hævet kursmålet på vindmølleselskabets aktie med 50 kr. til 639 kr. Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Genmab kom onsdag efter børslukningen med regnskab, som overordnet ramte under analytikernes forventninger. Selskabet havde et driftsresultat (EBIT) på minus 25,9 mio. kr. mod et ventet plus på 105 mio. kr. Forventningerne til hele året fastholdes imidlertid, men aktien falder torsdag middag 0,9 pct. til 1108 kr.

»Den trækker en lille spids ned oven på tallene i går. Ikke fordi der var det helt store i dem, de var meget tæt på det ventede. De, der var positive på Genmab inden tallene i går, de er det formentlig stadigvæk, og de, der var skeptiske, de er det stadigvæk,« mener Mads Zink.

SUCCESFULD ALK MÅSKE OVERKØBT

Mest iøjnefaldende er ifølge chefaktiehandleren et plus på 7,5 pct. til 1257 kr. for ALK, der leverede regnskab torsdag morgen.

Allergivaccineselskabet omsatte for 867 mio. kr. i første kvartal af 2019 mod ventet 824 mio. kr., og forventningerne præciseres til den øvre ende af det udmeldte interval for EBITDA på 100-200 mio. kr.

»Aktien har været rigtig stærk op til tallene, og det var et rigtig pænt Q1-resultat de kom med, som var en del bedre end ventet. De har haft en specielt god udvikling i Europa og i Japan, som trækker op. Men nu er aktien også mere overkøbt, end den har været i lang tid, og på den korte bane er den måske steget for meget,« vurderer Mads Zink.

NNIT falder 11,6 pct. til 159,40 kr., efter at foreløbige tal for første kvartal har vist en skuffende udvikling, og får selskabet til at nedjustere forventninger til overskudsgraden i 2019. Den ventes nu på 8-9 pct. i faste valutaer mod tidligere 10-10,5 pct.

Rederiet DFDS fastholder forventningerne til 2019 efter en fremgang i omsætningen i første kvartal til 3870 mio. kr. fra 3485 mio. kr. i samme kvartal året før. Driftsresultatet, EBITDA, før særlige poster voksede endvidere til 677 mio. kr. fra 597 mio. kr.

DFDS-aktien falder 2,6 pct. til 268,40 kr.

ANALYSENYHEDER EFTER REGNSKABER

ISS har fået løftet sit kursmål hos ABG Sundal Collier med 10 kr. til 265 kr. efter onsdagens handelsopdatering, som viste en højere organisk vækst end ventet. Anbefalingen »køb« gentages. Også Jefferies har løftet kursmålet - til 255 kr. fra 240 kr.

Onsdag steg ISS med 5,6 pct. efter opdateringen - torsdag middag ligger aktien 1,7 pct. lavere i 216,70 kr.

Jyske Bank var onsdag også aktuel med regnskab. ABG Sundal Collier har herefter sænket sit kursmål til 235 kr. fra 260 kr. ABG anbefaler fortsat et "sælg". Bankens aktie falder 0,7 pct. til 259,90 kr.

/ritzau/FINANS