Torsdagens aktier: Novozymes og Ørsted falder efter tal - FLS stiger

En mindre regnskabsstorm i C25 inden åbningen sætter dagsordenen på aktiemarkedet sammen med en positiv undertone efter en forrygende slutspurt i onsdagens handel i USA og positive toner Asien og de europæiske markeder torsdag.

Ingeniørkoncernen FLSmidth, energiselskabet Ørsted og enzymgiganten Novozymes har alle fremlagt kvartalsdata inden markedets åbning. FLS stiger, mens de to andre falder ved åbningen.

Torsdag åbner C25-indekset 0,7 pct. højere i 1112,00 og udbygger dermed onsdagens stigning på 0,5 pct.

FLS til tops

FLSmidth leverede et overordnet set pænt regnskab, hvori forventningerne til hele året bekræftes.

Koncernen justerer dog lidt på de enkelte dele af prognosen, idet resultatet nu ses i den lave ende af EBITA-margin-intervallet på 9-10 pct., mens den samlede omsætning estimeres til den øvre ende af intervallet på 19-21 mia. kr.

FLSmidth stiger 6,2 pct. til 260,50 kr. efter et fald onsdag på 1,3 pct.

Novozymes skuffer

Novozymes kom med et generelt skuffende regnskab, der på alle væsentlige punkter ligger under analytikernes forventninger. Især springer en overraskende negativ vækst i det største forretningsområde, vaskemidler, i øjnene, hvilket var med til at trække koncernens samlede vækst ned til minus 2 pct. mod analytikernes estimerede 0,0 pct.

Novozymes fastholder dog de allerede nedjusterede forventningerne, mens koncernen mister finansdirektøren, der forlade selskabet "med øjeblikkelig virkning".

Novozymes falder på den baggrund med 3,1 pct. til 292 kr.

Ørsted fastholder

Energiselskabet Ørsted fastholder prognosen for 2019 i det fremlagte regnskab for andet kvartal. Koncernen venter dermed fortsat et driftsoverskud før af- og nedskrivninger på 15,5-16,5 mia. kr. for de fortsættende aktiviteter i år. Bruttoinvesteringerne ventes fortsat at udgøre mellem 21 og 23 mia. kr. i år, og frem mod 2025 regner Ørsted med at investere omkring 200 mia. kr.

Regnskabet takseres til et kursfald på 0,6 pct. 638,40 kr.

Solar ser vækst

Uden for C25 stiger Solar 1,4 pct. til 101,230 kr. efter at have leveret tal.

Omsætningen var højere end forventet. Det noterer selskabet i regnskabet, der er offentliggjort torsdag. Omsætningen for andet kvartal 2019 er 2868 mio. kr. mod 2733 mio. kr. i samme periode sidste år.

»Vi ser fortsat vækst i alle vores markeder og forbedrer vores indtjening,« konstaterer Solars CEO, Jens Andersen, i regnskabet.

Driftsoverskuddet (EBITA) for kvartalet var som ventet på 60 mio. kr., og selskabet fastholder sin forventning til driftsoverskuddet for resten af året på 365 mio. kr.

Analysenyt til flere aktier

A.P. Møller-Mærsk har fået hakket næsten en fjerdedel af kursmålet af den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley. Målet lyder nu på 6827 kr. mod tidligere 9000 kr. Anbefalingen af aktien fastholdes på det neutrale »equalweight«.

Kursen på rederiets aktier stiger dog med 0,3 pct. til 7044 kr.

ALK-Abelló er blevet nedjusteret af norske DNB, der nu anbefaler at sælge aktien i danske selskab, hvor tidligere havde anbefalingen »hold«. Til gengæld er kursmålet er blevet løftet til 1300 kr. fra 1250 kr.

Også Nordea har kigget nærmere på aktiens kurs, der nu vurderes at burde kunne nå 1573 kr. mod den hidtidige vurdering på 1456 kr.

Aktien falder 4,4 pct. til 1426 kr.

Ringkjøbing Landbobank, der længe har været dansk bankverdens duksedreng, har ifølge Nordea udspillet potentiale, og den nordiske storbank nedjusterer derfor anbefalingen af den mindre kollega til »sælg« fra »hold«. Kursmålet er fastsat til 390 kr.

Ringkjøbing Landbobank falder 2,2 pct. til 418 kr.

/ritzau/FINANS