Torsdagens aktier: Nordeas pæne regnskab skal i ilden

Et Nordea-regnskab, der vurderes til at være pænt, men ikke prangende, er en af de største nyheder, det danske aktiemarked torsdag morgen skal tage stilling til.

Nordeas regnskab bød på lidt lavere indtægter end ventet. Fold sammen
Læs mere
Foto: LEHTIKUVA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Generelt er der ikke mange nye impulser til at sætte børsretningen, og bedømt på handlen med futures vil de store europæiske indeks åbne med marginale udsving.

Herhjemme faldt C25-indekset onsdag 0,6 pct. på grund af et stort fald til Danske Bank, der blev straffet for et dårligt regnskab, mens der overordnet set var stigninger i resten af Europa.

NORDEA LEVEREDE PÆNT

Nordeas regnskab bød på lidt lavere indtægter end ventet, mens omkostningerne og nedskrivningerne til gengæld overraskede til den positive side og sikrede den skandinaviske storbank et større overskud end forudset.

Helt nøjagtigt tjente banken 1085 mio. euro efter skat, hvor der var spået 1030 mio. euro ifølge Ritzau Estimates.

»I overskrifter rammer regnskabet inden for skiven,« siger aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank til Ritzau Finans.

Han fremhæver, at kerneposterne - nettorenter og gebyrer - er nogenlunde som ventet, og at udlånet stabiliseres, hvilket er med til at understøtte kerneposterne fremadrettet.

I regnskabet gentager Nordea-chef Casper von Koskull sin ambition om at løfte overskuddet i år set i forhold til 2017, men alt andet havde også været en stor, negativ overraskelse. Til gengæld er det nu usandsynligt, at Nordeas indtægter vil stige, hvilket ellers var planen fra starten af året.

DANSKE BANK SLÅET I GULVET

Kollegaen i storbankkategorien, Danske Bank, blev onsdag straffet hårdt af aktiemarkedet for et skuffende halvårsregnskab. 9,1 pct. faldt aktien, efter at især bankens handelsindtægter og omkostninger var dårligere end forudset i andet kvartal.

Jyske Bank beskrev det som et "elendigt" kvartal, og siden har analytikere i ind- og udland stået i kø for at sænke deres kursmål for Danske Bank: JPMorgan, DNB, ABG Sundal Collier, Nordea og Kepler Cheuvreux har allerede været ude med kniven inden for de første 24 timer. Alle bevarer dog et kursmål et godt stykke over de 177,30 kr., Danske Bank faldt til.

KONKURRENTNYT FRA EUROPA

DSV og Scandinavian Tobacco Group kan torsdag se til Europa for nyt om deres respektive brancher.

For DSV er det regnskabet fra rivalen Kuehne + Nagel, der skal nærstuderes. Schweizerne leverede fremgang i både omsætning og indtjening i første halvår og melder om et positivt syn på andet halvår ifølge topchef Detlef Trefzger.

I tobakssektoren er det Swedish Match, som ventes at levere halvårstal i morgentimerne.

BIOPORTO FORSØGER SIG IGEN I USA

Det danske biotekselskab Bioporto har onsdag søgt de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA), om markedsføringstilladelse til dets NGAL-test i USA.

FDA afviste i 2016 at godkende NGAL-testen, men Bioporto sendte en ny ansøgning ind senere det år og udviklede i 2017 en ny forsøgsprotokol, hvorefter selskabet har indrullet mere end 500 patienter i USA på 17 forskellige hospitaler.

Med udgangspunkt i en standardproces for godkendelse hos FDA forventer Bioporto en afgørelse omkring sin ansøgning inden udgangen af 2018, hvorefter selskabet potentielt kan markedsføre NGAL-testen i slutningen af i år eller i starten af 2019.