Torsdagens aktier: Nets i uvant rekordrolle i roligt marked

Betalingsselskabet Nets satte rekord torsdag, da aktien lukkede over udbudsprisen fra september, hvor selskabet gik på børsen.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Dengang blev værdien på en Nets-aktie sat til 150 kr. - et leje aktien har haft svært ved at finde siden. Men torsdag lykkedes det at lukke handelsdagen over de 150 kr. Nets-aktien steg med 0,3 pct. til 150,50 kr.

Nordea venter ikke, at kursen på Nets vil falde til niveauet omkring 130 kr., selv om et købstilbud aldrig bliver fremsat. De 130 kr. var det, en aktie i Nets kostede, da selskabet bekræftede henvendelser fra potentielt interesserede købere for et par uger siden.

Og så meldte Nets torsdag, at selskabet har købt de resterende 20 pct. af finske Paytrail for 58 mio. kr. At Nets nu ejer hele det finske betalingsselskab betyder dog ikke noget for de finansielle forventninger i år.

SOMMEREN ER SAT IND

Mens Nets satte rekord, var det så som så med nyheder på det sommerprægede aktiemarked. C20 Cap-indekset, som Nets indtil for nylig var en del af, endte med at falde med 0,02 pct. til 1167,92.

»Samlet set er volumen trukket ud af markedet. Det er for alvor blevet sommer. Men fredag kommer der regnskaber fra tre store amerikanske banker, og der kan den europæiske banksektor komme i fokus. Herhjemme og i Norden er vi dog ikke eksponeret mod det amerikanske marked«, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank.

Nordea steg torsdag med 0,5 pct. til 87,30 kr., mens Danske Bank i løbet af dagen ligeledes steg med 0,5 pct. til 257,30 kr.

VESTAS MED NY ORDRE

Vestas havde lidt nyt med til investorerne, da selskabet torsdag fik endnu en ordre i bogen - denne gang på 22 megawatt (MW) til hollandske Enecos Slufterdam-vindpark tæt ved Rotterdam. Seks af Vestas' V112-3,45 MW-møller skal levere kapaciteten, fortalte vindmølleproducenten i en meddelelse.

 

Vestas faldt 0,2 pct. torsdag til 617 kr.

Med i toppen af indekset lå smykkeselskabet Pandora hele torsdag, efter at HSBC løftede kursmålet til 1175 kr. fra 1115 kr. Det er 75 pct. over den aktuelle kurs, og HSBC har da også en anbefaling om at købe aktier i selskabet. Pandora er samlet faldet med 27,9 pct. i år efter et plus på 1,3 pct. til 666,50 kr. torsdag.

Helt i toppen endte Novozymes med et plus på 2,5 pct. til 288,80 kr. uden nyt fremme.

A.P. Møller-Mærsk fortsatte ned torsdag, og B-aktien mistede 0,8 pct. af værdien og endte i 13.690 kr. Faldet satte ind onsdag, efter at aktien ellers lå i 14.140 kr. onsdag middag, hvilket var det højeste niveau siden foråret 2015.

Også Lundbeck, Coloplast og Novo Nordisk blandede sig i bunden af eliteindekset med fald på mellem 0,8 pct. og 0,9 pct. uden specifikke nyheder. Men i Europa havde medicinalaktierne under ét en dårlig dag med fald på op mod 0,8 pct. som branche.

 

JUSTERINGER OG REGNSKABER

Forsikringsselskaberne Tryg og Topdanmark var under lup hos UBS, som for Tryg skruede kursmålet op til 138 kr. fra 127 kr., mens anbefalingen fortsat er "neutral". Det langsigtede estimat for Topdanmark blev hævet til 199 kr. fra 181 kr., og anbefalingen fastholdes til "neutral".

De to forsikringsselskaber har desuden fået nyt fra den norske branchekollega Storebrand, der fra morgenstunden har fremlagt regnskab for andet kvartal. Det var sammenlignet med estimater indsamlet af SME Direkt bedre end ventet.

 

Både Tryg og Topdanmark steg torsdag med 0,7 pct. og 0,6 pct. til henholdsvis 141 kr. og 210,40 kr.

Også SAS har fået udenlandsk nyt, da konkurrenten Norwegian er kommet med tal for andet kvartal, hvor både omsætning og indtjening endte lavere end ventet ifølge SME Direkt.

SAS steg med 1,3 pct. til 15,30 kr.