Torsdagens aktier: Netcompany og Lundbeck kan få opmærksomhed

Der er udsigt til en positiv start på det danske aktiemarked torsdag, hvor der kommer en ny spiller på børsen i form af it-selskabet Netcompany. Et af de gamle selskaber Lundbeck kan få negativ opmærksomhed efter at have accepteret en millionbøde i USA.

Her administrerende direktør i Netcompany, André Rogaczewski. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

De amerikanske aktier var i hopla efter dansk børslukketid onsdag, og de tre hovedindeks endte 0,7-1,4 pct. højere. Den gode stemning har forplantet sig til børserne i Asien, mens de amerikanske futures samtidig fortsætter med at stige torsdag morgen. S&P 500 futures ligger 0,1 pct. højere. Den tyske DAX-future stiger med 0,5 pct. ved åbningen.

Så jorden skulle være gødet for en vending fra onsdag, hvor C25-indekset sluttede 0,7 pct. lavere i 1125,03.

Netcompany får debut på børsen. It-selskabet sælger 20 mio. eksisterende aktier med en udbudskurs på 155 kr. I den øvre ende af udbudsintervallet, men ikke i top. Intervallet var sat til 135-165 kr. Med 155 kr. får selskabet en markedsværdi på 7,75 mia. kr.

Lundbeck, der steg 0,4 pct. onsdag til 448,20 kr., har indgået et forlig med det amerikanske justitsministerium og betaler 336 mio. kr. Sagen handler om betaling til patientsstøtteorganisationer.

Forliget, som endnu ikke er færdigforhandlet, men som ikke omfatter en indrømmelse af skyld fra Lundbecks side, sker i forlængelse af de amerikanske myndigheders undersøgelse af datterselskabet Lundbeck LLC's »relationer og donationer« til patientstøtteorganisationer i USA. 336 mio. kr. kan lyde af meget, og ifølge Sydbank er Lundbeck da heller ikke sluppet billigt, selv om det kunne have været værre.

Analytiker i Sydbank Søren Løntoft vil ikke udelukke, at aktien kan komme under pres, når handlen igen starter, selv om Lundbeck fastholder sine forventninger om en driftsindtjening, EBIT, i intervallet 4,8 til 5,2 mia. kr.

Mærsk, der faldt 1,3 pct. til 9868 kr. onsdag, har været under luppen hos HSBC, der ifølge Bloomberg News har sænket anbefalingen til hold fra køb, mens kursmålet er skåret til 10.400 kr. fra 12.000 kr.

Transportgiganten DSV er også blevet sænket hos HSBC til hold fra køb. Kursmålet er hævet til 562 kr. fra 555 kr. DSV faldt 0,1 pct. til 540,40 kr.

Danske Banks mareridt - den såkaldte hvidvask-sag - spøger igen torsdag. Danske Bank er ifølge Børsen en central del af en russisk svindelsag, hvor over 1 mia. kr. er blevet stjålet fra den russiske stat og hvidvasket. Danske Bank faldt onsdag 1,4 pct. til 215,40 kr.

Snart er det slut med Nordjyske Banks selvstændighed. Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank holder torsdag ekstraordinære generalforsamlinger, hvor aktionærerne skal stemme om bankernes planlagte fusion. Bliver det som ventet et ja, vil Nordjyske Bank-aktien have sidste handelsdag fredag.

Nordjyske Bank faldt 0,8 pct. til 188.50 kr. og Ringkjøbing Landbobank faldt 0,3 pct. til 369 kr.