Torsdagens aktier: Medicinal- og bankaktier trak C25 i plus

(Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Lundbeck toppede torsdag i det danske eliteindeks, C25, som også blev løftet af bankerne og Novo Nordisk, som fredag kan få en meget vigtig godkendelse af sin diabetespille, oral Semaglutid, på det amerikanske marked.

Dagens facit for C25 blev en stigning på 0,2 pct. til 1146,50, efter at 11 af indekset 25 aktier endte i plus. Helt i toppen af det eliteindekset lå Lundbeck, som efter fem dage med fald revancherede sig 2,8 pct. til 235,50 kr.

»Pharma-aktier har det godt hele vejen rundt, men Lundbeck outperformer. Jeg tror, det skal ses lidt som et rebound kombineret med, at hele sektoren har det godt,« siger chefhandler Mads Zink fra Danske Bank.

Novo Nordisk lå ligeledes lunt i svinget med en stigning på 1,1 pct. til 349,45 kr. Fredag venter en højspændt dag for selskabet i USA.

»Fredag er det præcist seks måneder siden, Novo Nordisk indsendte ansøgningen om godkendelse af oral Semaglutid i USA, hvilket betyder, at en forventet godkendelse bør blive annonceret fredag,« noterer Jyske Bank.

Selv om en godkendelse er ventet, hævede Jyske Bank forud for begivenheden sit kursmål for aktien til 385 kr. fra 365 kr.

Ellers var også bankaktierne i fokus efter de meldinger, som kom fra den amerikanske centralbank onsdag aften, og mens Federal Reserve som ventet sænkede renten med 25 basispoint, så var et flertal i banken overraskende afvisende over for yderligere rentenedsættelser.

Bankaktierne, som generelt er presset af det lave renteniveau, nød godt af de meldinger og steg over en bred kam i Europa. Herhjemme lå Jyske Bank og Danske Bank da også blandt de meste stigende aktier i eliteindekset.

Jyske Bank steg 1,4 pct. til 207,70 kr., mens Danske Bank også steg med 1,4 pct. til 96,92 kr.

I bunden af C25 lå Simcorp med et fald på 2,8 pct. til 609,50 kr., efter at ABG Sundal Collier har lavet en større analyse om sektoren og på den baggrund sænkede anbefalingen af aktien til »sælg« fra »hold«. Kursmålet er samtidig skåret til 545 kr. fra 620 kr.

Der kom også analysenyt om FLSmidth, som har fået en købsanbefaling hos storbanken HSBC med et kursmål 341 kr. Det til trods faldt aktien 1,6 pct. til 302,40 kr.

Uden for det danske eliteindeks var der positivt spot på biotekselskabet Onxeo, der onsdag aften meddelte om positive resultater med lægemiddelkandidaten Asidna i kombination med klassisk kemoterapi. Aktien steg 9,3 pct. til 4,99 kr.

Zealand Pharma fik desuden sænket anbefalingen hos det franske finanshus Oddo BHF til »neutral« fra »køb«. Kursmålet blev dog løftet til 171 kr. fra 153 kr., men aktien faldt 0,2 pct. til 168,50 kr.

/ritzau/FINANS