Torsdagens aktier: Mærsk, Vestas og Novo sikrede pænt C20-plus

Med Vestas, Mærsk og Novo Nordisk i fin form steg det danske eliteindeks torsdag mere end kollegerne i det øvrige Europa.

Læs mere
Fold sammen

Vestas har fået gang i ordrebøgerne, Mærsk-aktierne fortsatte opturen, der for alvor tog fart i forbindelse med tirsdagens kapitalmarkedsdag, og Novo Nordisk steg efter nyt fra Eli Lilly i USA.

Det danske eliteindeks lukkede med en stigning på 1,3 pct. i indeks 998,24.

Vestas havde en god dag og blandede sig i C20-toppen med en stigning på 2,3 pct. til 423,40 kr.

De sidste detaljer er torsdag kommet på plads i Norther Offshore-vindprojektet på 370 MW, og det er nu endeligt bekræftet, at MHI Vestas skal levere 44 af sine V164-vindmøller til projektet.

Mærsk-aktierne steg for tredje dag i træk. Konglomeratet har været i fokus siden kapitalmarkedsdagen tirsdag.

- Mærsk-aktierne hjælpes af en pæn underliggende interesse for cykliske aktier, og dertil kommer, at olieprisen fortsat ligger pænt, og dollarkursen ligger godt til og har kurs mod mere, forklarer afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen i Sydbank til Ritzau Finans.

Mærsk B steg 2,7 pct. til 11.550 kr., hvilket var største stigning i C20.

Novo Nordisk steg efter at være faldet onsdag. Konkurrenten på diabetesmidler Eli Lilly leverede en opjustering.

- Lilly venter blandt andet vækst inden for hurtigtvirkende insulin i 2017. Det er ikke tilfældet for Novos tilsvarende produkter ifølge konsensus, siger analytiker i Sydbank Søren Løntoft til Ritzau Finans.

Han mener derfor, at det kan gå bedre for Novo i USA, end det ser ud til lige i øjeblikket, og derfor steg Novo-aktien efter Lillys melding.

Samlet venter amerikanerne nu bedre resultat og omsætning, end markedet havde ventet.

Novo Nordisk lukkede med en stigning på 2,5 pct. i 254,40 kr.

- Generelt er der tale om små bevægelser og pæn interesse for cykliske aktier - herunder banker, påpeger Ole Kjær Jensen.

Han henviser til, at renteindtægter er bankernes primære indtægtskilde, og de kan få et løft af en stigning i renteniveauet. Onsdag hævede centralbanken i USA renten.

Jyske Bank steg 1,9 pct. til 340,70 kr., Nordea steg 1,6 pct. 78,85 kr., mens Danske Bank steg 0,8 pct. til 216,90 kr.

- Selve renteforhøjelsen fra USA var ikke en overraskelse i sig selv, men tempoet i de kommende renteforhøjelser var nok en lille overraskelse. Et højere rentescenarie løfter interessen for bankerne, forklarer Ole Kjær Jensen.

Carlsberg endte i bunden af C20 med et fald på 1,4 pct. til 593,5 kr.

Carlsbergs konkurrent Heineken har købt en britisk pubkæde, Punch Taverns, som er Carlsberg-kunde. Carlsberg oplyser dog til Ritzau Finans, at samarbejdet fortsætter med kæden, men at bryggeriet vil følge udviklingen, for at forstå hvilke konsekvenser det eventuelt kan få.

Tryg oplyste om salg af fem ejendomme - herunder tre Københavnerejendomme - som ejendomsselskabet Jeudan har overtaget. Tryg faldt 0,6 pct. 125,60 kr., mens Jeudan steg 0,3 pct. 710 kr.

Der blev torsdag leveret regnskaber fra TK development, Asgaard og Harboes. TK Development steg 0,6 pct., Asgaard steg 3,7 pct. og Harboes faldt 1,8 pct.