Torsdagens aktier: Jyske og Novozymes på den grønneste gren

Novozymes fik revanche i torsdagens aktiemarked efter en noget voldsom medfart efter onsdagens regnskab og lagde sig sammen med Jyske Bank i spidsen af det danske C20 Cap-indeks, der især var præget af et større antal justeringer af anbefalinger og kursmål fra analytikerkorpset.

Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samlet lukkede eliteindekset i 1036,74 eller 0,3 pct. højere end lukkeniveauet onsdag og dermed nogenlunde på linje med udviklingen på de øvrige europæiske aktiemarkeder, der blev støttet af udtalelser fra chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, efter rentemødet torsdag eftermiddag.

- Hans retorik var lidt blødere, end det vi havde regnet med. Og derfor så vi en lidt svækket euro og en lidt styrket dollar. Det gjaldt specielt hans udtalelser om inflationen, hvor nogle nok havde regnet med, at han ville tale lidt mere om stigende inflation - men det blev der ikke rigtigt talt om, konstaterer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen.

- Det fik vi lidt stigninger på, for alt andet lige så er det jo godt for europæiske aktier, når euro svækkes, og dollar styrkes. Men det jo stadigvæk begrænsede bevægelser, vi ser, tilføjer han.

SKULDERKLAP TIL NOVOZYMES

Efter onsdagens bratte fald på 4,7 pct. lukkede Novozymes torsdag 3,2 pct. højere i 249,10 kr. i toppen af C20

- Der var lidt udenlandsk salg i den i går, og det virker som om, at det er væk i dag. Tvært imod kommer der lidt købere ind, bemærker Ole Kjær Jensen og henviser yderligere til, at Nykredits anbefaling er løftet til "køb" fra "hold".

Det sker, efter det som finanshuset kalder for et "opmuntrende" regnskab, der også giver Nykredit anledning til at løfte kursmålet, lige som også JPMorgan har løftet sit kursmål for enzymaktien.

SEKTORLØFT TIL FINANS

Med i toppen var også Jyske Bank med en stigning på 2,8 pct. til 343,70 kr. uden selskabsspecifik begrundelse.

- Det er måske mere sektorbestemt. Generelt så vi pæne bevægelser på bankaktierne i USA, og dagen igennem har der været fornuftig interesse for bankaktier ned gennem Europa, noterer Ole Kjær Jensen.

Danske Bank steg 0,6 pct. til 223,20 kr.

Mærsk-aktierne var også med i toppen af C20 med et plus på 1,7 pct. til 11.620 kr. for B-aktien. Finanshuset Drewry Financial Services hævede sit kursmål for Mærsk med hele 40 pct. til 14.000 kr., mens den positive anbefaling "attraktiv" er fastholdt. Samtidig har det italienske finanshus Equita Sim løftet sit kursmål for Mærsk til 12.000 kr. fra 10.000 kr. og fastholdt anbefalingen "hold".

Også for Mærsk er der tale om en slags revanche efter et tungt dyk på 4,3 pct. onsdag, hvor en sænket anbefaling og faldende oliepriser trak ned.

MERE RO OM DE DEFENSIVE

Mens især de konjunkturfølsomme aktier blev løftet i torsdagens marked, havde de defensive papirer lidt mere beskedne udsving.

Novo-aktien måtte nøjes med status quo 250,50 kr. trods en opgraderet anbefaling fra Swedbank til "stærkt køb" fra "køb" - men samtidigt med at kursmålet blev reduceret til 325 kr. fra 375 kr.

Coloplast steg 0,3 pct. til 491,80 kr., efter at den britiske storbank HSBC løftede sin anbefaling af aktien til "køb" fra "hold", mens kursmålet blev opjusteret til 555 kr. fra 500 kr.