Torsdagens aktier: ISS og Vestas til tops - Matas løftet af opjustering

Arkivfoto. New York Stock Exchange. Fold sammen
Læs mere
Foto: Alex Wroblewski

Gode nyheder fra ISS og Vestas sender aktierne i de to C25-selskaber til tops i eliteindekset, og uden for stiger Matas også oven på gode meldinger.

En bedre end ventet margin i regnskabet for tredje kvartal sender ISS op, mens Vestas lukrerer på, at markedet har tygget videre på onsdagens regnskab og kan lide smagen. Matas stiger på ryggen af en opjustering.

C25-indekset ligger med et plus på 1,2 pct. torsdag middag i indeks 1089,02.

»Midtvejsvalgs-rallyet fortsætter, og jeg tror faktisk på en god afslutning af aktieåret op mod nytår,« siger afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans. Han er derimod mere loren, når vi kommer om på den anden side af nytår.

Selskab Kurs Ændr. %

ISS MED PÆNT REGNSKAB

Servicekoncernen ISS overraskede positivt i tredje kvartal med en EBIT-margin på 6,1 pct. Det var godt nok lavere end overskudsgraden på 6,3 pct. i sidste års tredje kvartal, men bedre end de 6,0 pct., der var ventet af analytikerne ifølge estimater indsamlet af ISS.

Selv om ISS' overskudsgrad kun har overrasket marginalt positivt i tredje kvartal, så er overraskelsen stor nok til at give aktien en pæn kursstigning i torsdagens handel, vurderer chefanalytiker i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen over for Ritzau Finans.

Ole Kjær Jensen påpeger også, at den organiske vækst overraskede. Den organiske vækst opgøres i kvartalet til 3,4 pct., efter at den i samme periode året før lød på 2,3 pct. Analytikerne havde ventet en vækst på 2,8 pct.

ISS topper C25 med et kursplus på 5,8 pct. til 227,40 kr.

Selskab Kurs Ændr. %

VESTAS FORTSÆTTER OP

Vestas fortsætter de positive takter efter onsdagens regnskab, hvor der særligt var fokus på prisudviklingen og ledelsens positive betragtninger omkring 2019.

Goldman Sachs har siden løftet kursmålet for Vestas-aktien med næsten 10 pct. fra 510 kr. til 560 kr., fremgår af data fra Bloomberg News.

Vestas' aktie steg med 7,6 pct. onsdag og fortsætter torsdag op med et plus på 5,6 pct. til 487,30 kr.

»De holder investormøde i dag, hvor vores analytiker deltager, og Vestas virker meget sikre på fremtiden. Ikke blot i 2019, men også årene efter,« siger Ole Kjær Jensen fra Sydbank som forklaring på kursstigningen.

Mærsk B ligger også pænt i C25 med en stigning på 1,2 pct. til 8600 kr.

Selskab Kurs Ændr. %

PANDORA OG FLS I BUND

I C25-bunden ligger Pandora og FLS.

»I Pandora ser jeg ingen kortsigtede kurstriggere. De må vise, at den nye strategi kommer op i gear, før der sker noget væsentligt kursmæssigt,« lyder det fra Ole Kjær Jensen.

FLSmidth, vurderer han, holdes i rødt af et par nedjusteringer fra finanshuse.

Pandora falder 1,8 pct. til 360,30 kr. og FLS sætter sig 2,5 pct. til 361,80 kr.

Selskab Kurs Ændr. %

MATAS HOPPER

Uden for eliteindekset stiger Matas pænt efter en opjustering af forventningerne til driftsindtjeningen i sit halvårsregnskab. Selskabets aktie løftes torsdag med 5 pct. til 71,90 kr.

Cigar- og tobakproducenten Scandinavian Tobacco Group (STG) fastholder i sit regnskab forventningerne til 2018 om en flad til svagt positiv organisk omsætningsvækst og en organisk vækst i det ordinære driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på mindst 3 pct. Det honorerer markedet med en beskeden stigning på 0,9 pct. til 98,80 kr.

Skjern Bank fastholdt også helårsforventningerne, som det også var tilfældet for Chemometec, hvis regnskab dækker første kvartal af 2018/19.

Skjern Bank stiger 6,1 pct. til 66,20 kr., mens Chemometec stiger 8,3 pct. til 65,60 kr.

G4S henter en lille smule af onsdagens kursfald på 14,9 pct., efter at sikringskoncernen skuffede med indholdet i sin handelsopdatering. Torsdag stiger aktien 2,5 pct. til 15,92 kr.

Både den organiske vækst og indtjeningsmeldingerne skuffede, og flere finanshuse har siden skåret kraftigt i deres indtjeningsestimater - med reducerede kursmål og anbefalinger til følge.

Netcompany falder 5 pct. til 225,70 kr. Kapitalfonden FSN Capital Partners, der hidtil var den største aktionær i Netcompany, har solgt 7,15 mio. aktier i it-selskabet, svarende til 14,3 pct. af kapitalen. De blev ifølge Bloomberg solgt til 220 kr. stykket.

SAS letter 0,8 pct. til 15,60 kr. efter oktobers trafiktal, der viste en lavere kapacitetsudnyttelsen men højere yield.