Torsdagens aktier: Genmab suverænt i toppen i nedtrykt marked

På en forholdsvis nyhedsfattig og lettere nedtrykt aktiedag placerede en begejstret kursreaktion på Genmabs succes med kræftmidlet Darzalex til behandling af knoglemarvskræft det danske medicinalselskab i toppen af det danske C20 Cap-indeks.

Foto: NF.
Læs mere
Fold sammen

Dermed bidrog aktien til at mildne nedturen for det danske eliteindeks, som sluttede dagen i 996,54 svarende til et fald på 0,7 pct. i forhold til onsdagens slutniveau. I Europa lå Stoxx 600-indekset ved dansk lukketid til sammenligning 1,1 pct. lavere.

- Genmab trækker til den positive side, og det er efter meddelelsen i går aftes om Darzalex, konstaterer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen

Genmab meddelte onsdag aften, at kræftmiddel Darzalex fortsat viser gode resultater i behandlingen af knoglemarvskræft. I et afsluttende fase 3-studie, Castor-studiet, nåede Darzalex det primære endemål allerede i forbindelse med en midtvejsanalyse udført af studiets uafhængige dataovervågningskomité, som holder øje med, at alt forløber, som det skal.

Topchef Jan van de Winkel kalder resultatet for et "home run", og aktien sluttede dagen med en stigning på 5,7 pct. til 907,50 kr.

PRES PÅ FINANS

Danske Bank-aktien faldt 0,4 pct. til 185 kr. i et marked, hvor der på europæiske niveau var særligt pres på finanssektoren.

- Finans er presset på grund af skærpede kapitalkrav, påpeger Ole Kjær Jensen.

Og udtalelser fra Janet Yellen, chefen for den amerikanske centralbank, om fortsat lave amerikanske renter, gavner heller ikke indtjeningsmulighederne og dermed kursdannelsen i finanssektoren, konstaterer han.

Nordea-aktien sluttede torsdagens handel med et fald på 1,5 pct. til 62,75 kr.

I bunden af C20 Cap-indekset sluttede Mærsk med et fald på 3,0 pct. til 8590 kr. for B-aktien.

- Det er nok, fordi Nordea har sænket aktien fra "køb" til "hold", antager Ole Kjær Jensen.

Dertil kommer en generelt ringe dag for de europæiske energiaktier, som på sektorbasis lå lavest i torsdagens Stoxx-indeks.

Mærsks olieselskab, Maersk Oil, meddelte torsdag eftermiddag, at aktiviteterne i Angola og Texas reduceres på grund fortsat svære vilkår for offshore-olieudvinding.

UDBYTTE FRAGIK I VESTAS

Vestas har vundet en servicekontrakt i Kina på 600 megawatt, MW, oplyste selskabet, men torsdag fragik også udbytte på 6,82 kr. i aktien, som faldt 1,7 pct. eller 8,20 kr. til 462 kr.

Uden for eliteindekset fragik der desuden udbytte i Grønlandsbanken på 55 kr. per aktie, mens Banknordik-aktien også handles uden retten til udbytte på 2 kr. per aktie. Grønlandsbanken faldt torsdag 5,1 pct. eller 33 kr. til 609 kr., mens Banknordik faldt 0,9 pct. eller 1,0 kr. til 113,50 kr.

Også uden for C20-indekset var der pæn stigning på 3,5 pct. til aktien i rederiet Norden, der steg til 95,45 kr.

- Vi så ved middagstid en stigning på 50,8 pct. i Baltic Capesize-indekset, noterer Ole Kjær Jensen som forklaring.

TDC OG NKT PÅ OPKØB

TDC oplyste i formiddagstimerne, at teleselskabet køber sig ind i en vækstcase med overtagelsen af Cirque, som selskabet betegner som den førende udbyder af cloud-baserede kommunikationsløsninger til erhvervslivet i Danmark. TDC-aktien faldt 0,5 pct. til 32,05 kr.

Torsdag morgen offentliggjorde NKT, at NKT Photonics køber Fianium, der fremstiller ultrahurtige- og superkontinuum-fiberlasere og har en stærk position i USA, for 21 mio. pund. Transaktionen ventes gennemført med effekt fra i dag. NKT-aktien lukkede 1,3 pct. højere i 378 kr.

Roblon fastholdt i sit regnskab forventningerne til indeværende finansår. Aktien steg 0,2 pct. til 215,50 kr.

/ritzau/FINANS