Torsdagens aktier: Genmab steg til rekord mens Nordea tog fokus

Mens biotekaktien Genmab nok en gang var blandt eliteaktiernes spydspidser, var det Nordea, der fra morgenstunden var i fokus på det danske aktiemarked.

Foto: Genmab-PR Lars Møller

Og der var gang i handlen med Nordea-aktier efter et regnskab for fjerde kvartal, som overraskede positivt på de fleste parametre.
Alligevel gik noget af luften af ballonen i løbet af dagen, og bankaktien endte med en stigning på 1,1 pct. til 84,15 kr. Ved middagstid var aktien ellers oppe i 87,05 kr. Exane BNP Paribas sænkede i løbet af dagen sin anbefaling af Nordea til "underperform" fra "neutral".
- Nordea kom med tal tidligere i dag, og det var et rigtig pænt resultat, der overrasker en lille smule positivt på alle parametre, så det er helt naturligt, at den "outperformer" markedet i dag, siger chefhandler Mads Zink fra Danske Bank.

- Det smitter samtidig af og giver en positiv effekt på de øvrige bankaktier, da det tyder på, at den danske finansielle sektor har det rigtig pænt for tiden, fortsætter han.
I C20 Cap steg Jyske Bank med 0,9 pct. til 355,60 kr., men Danske Bank landede 0,2 pct. højere i 229,20 kr.
Selve C20 Cap lukkede med en stigning på 0,6 pct. til 1047,63, og samme stigende tendens gjorde sig gældende fra morgenstunden i Europa, hvor der blev fundet inspiration i stigninger på det amerikanske marked.

Her oversteg Dow Jones-indekset onsdag for første gang et niveau på 20.000.

Ved dansk lukketid var stemningen dog knap så positiv som tidligere på dagen, og flere større europæiske indeks vendte snuden ned.


GN ENDTE I C20-TOP

Blandt C20-aktierne var der blandt andet medvind til Genmab, der lukkede 1,2 pct. højere i rekordniveauet 1314 kr. GN endte helt i toppen med en stigning på 1,8 pct. til 153,60 kr.
Der var ingen specifikke nyheder om aktierne, men generelt var det en god dag for sundhedsrelaterede aktier i Europa.
NNIT var genstand for flere ændringer i kursmål og anbefalinger dagen efter sit regnskab. Selskabet har fået sænket sit kursmål af Morgan Stanley til 185 kr. fra 200 kr., mens anbefalingen fortsat er "ligevægt". Også SEB har kigget nærmere på it-aktien og løftet sin anbefaling til "hold" fra "sælg", rapporterede Bloomberg News.

Danske Bank har ligeledes hævet anbefalingen af aktien i NNIT til "hold" fra tidligere "sælg", mens kursmålet fortsat er 185 kr. Onsdag blev aktien trykket ned med 6,2 pct. Torsdag steg den til gengæld med 0,8 pct. til 183,50 kr.


Også uden for C20 Cap kom Glunz & Jensen med regnskab for andet kvartal, og det gemte på en række nyheder. Selskabet vil fremover satse anderledes ved at frasælge den grafiske virksomhed og i stedet fokusere på sin ejendomsportefølje. Det sker i et forsøg på at få vendt underskud til overskud.


Regnskabet var dog også ledsaget af en nedjustering som følge af restruktureringsomkostninger, og aktien blev sendt ned med 11,4 pct. til 35,80 kr.
Der kom også regnskab fra RTX, der kunne fremvise pæn vækst i såvel omsætning som indtjening i første kvartal af det forskudte regnskabsår 2016/17, og selskabet fastholdt forventningerne til hele året. Aktien faldt dog med 1,7 pct. til 146,50 kr.