Torsdagens aktier: Genmab steg til rekord i grønt C20

Foto: lOvE lOvE

De danske eliteaktier var på den grønne gren i torsdagens handel, og øverst prydede Genmab C20 Cap-indekset med en stigning, der trak aktien i rekord.

Samlet steg indekset 1,0 pct. til 1038,88 og klarede sig dermed noget pænere end de europæiske hovedindeks, der lå omkring nulpunktet.

Dagen blev indledt med forsigtighed og fald, efter at referatet fra seneste rentemøde i USA's centralbank viste, at rentekomitéen er i vildrede over Donald Trumps påvirkning af økonomien og pengepolitikken. Gradvist lagde den værste nervøsitet sig dog.

MEDICINAL I TOP

Genmab var dog i hopla hele dagen, blandt andet takket være en analyse fra det amerikanske finanshus Jefferies. Her har de regnet på Genmab-aktiens potentiale og løftet kursmålet med 100 kr. til 1500 kr., hvilket gav momentum fra morgenstunden.

Senere afslørede selskabet, at det har nye studier af kræftmidlet Darzalex på vej, og det blev taget godt imod i markedet. Det skyldes forhåbninger om, at midlet potentielt kan bredes ud til at dække flere kræftformer, fortæller analytiker Søren Løntoft fra Sydbank. I dette studie skal der laves forsøg med behandling af solide tumorer.

- Hvis man ser på USA og de fem største markeder i Europa, så er der for nuværende omkring 60.000 personer om året, der bliver diagnosticeret med knoglemarvskræft. Hvis man ser på solide tumorer, så snakker vi millioner af patienter. Er man i stand til at vise en konkurrencemæssig effekt, så ligger der et kæmpe potentiale her, siger Søren Løntoft til Ritzau Finans.

Genmab-aktien endte med at stige 4,5 pct. til 1291 kr. og nåede dermed sin højeste lukkekurs nogensinde.

Også Lundbeck har Jefferies løftet kursmålet for, i dette tilfælde til 340 kr. fra 260 kr., mens anbefalingen uændret er "køb", rapporterer Bloomberg News. Lundbeck-aktien hoppede med på Genmabs optur og var tæt på kursrekord med et løft på 2,4 pct. til 296,80 kr. Der er kun 1,70 kr. op til den hidtidige rekord for Valby-aktien.

OLIEN HJALP MÆRSK

Olieprisen fortsætter med at rykke ved aktierne i A.P. Møller-Mærsk, der var 2016's bedste investering i C20-indekset. Torsdagsteg prisen på Brent-olie med godt 2 pct. til et niveau over 57 dollar per tønde, og det trak op i Mærsk-aktierne, der dermed tog revanche fra en oliedreven nedtur onsdag.

Mærsk B-aktien kostede 11.920 kr. ved lukketid torsdag efter et løft på 2,7 pct.

Også med i toppen var TDC, der steg mere og mere i løbet af dagen. Teleaktien var fortsat i nyhederne på grund af det store nedbrud, der ramte Yousees tv-kunder nytårsaften. Sagen er nu overgivet til politiet, som har anholdt en 51-årig mand, der er mistænkt for at stå bag nedbruddet. TDC-aktien endte 2,6 pct. højere i 36,71 kr.

GLANSEN GIK AF PANDORA

I den kedelige ende af C20 Cap klarede Pandora sig værst med et fald på 1,8 pct. til 872 kr. Ifølge analytiker Michael Rasmussen fra ABG Sundal Collier kan det være, fordi investorer ser frem mod næste måneds regnskab fra smykkeproducenten, der har ry for at komme med konservative prognoser.

- Markedet kan huske sidste år, hvor Pandoras forventninger var under konsensus, og aktien faldt som følge deraf, siger Michael Rasmussen til Ritzau Finans.

Uden for C20 var der igen kursfest i shippingselskabet Erria, der er blandt de mindste børsen, målt på selskabsstørrelse. Aktien steg 23,7 pct. oven på et hop på 28 pct. onsdag og koster nu 12 kr.

Der var også nyt fra DFDS, der for et ukendt beløb har købt et mindre svensk selskab ved navn Italcargo. Rederiets aktie steg 2,2 pct. til 332 kr.

Strategic Investments overraskede med et foreløbigt regnskab for 2016, der viste bedre afkast end forudset. Aktien steg 3,9 pct. til 1,08 kr. under meget tynd handel.